Tu... si Dumnezeu!

"Fără Hristos am fost ca un peşte pe uscat, cu El sunt într-un ocean de dragoste."


(Sandhu Sundar Singh)




Te-ai simţit vreodată slab, incapabil de a te ridica la nivelul aşteptărilor părinţilor, fraţilor şi surorilor din biserica sau al profesorilor? Ai trăit stări în care parcă toţi şi toate stăteau împotriva ta şi simţeai gustul amar al eşecului, al respingerii, al nereuşitei?



Nu-i aşa că cel mai bun medicament pentru o astfel de stare este încurajarea? Este tot ce am avea nevoie! Ce bine ne simţim atunci când cineva are încredere în noi şi ne încurajează, chiar şi atunci când greşim în repetate rânduri şi nu reuşim să rezolvăm cu succes sarcinile primite! Ce bine e când un prieten e lângă noi mereu...

 


Cel care niciodată nu-şi pierde încrederea în tine, nu renunţă la tine, ci are nevoie de tine aşa cum eşti, este Dumnezeu. El nu te priveşte nici critic, nici batjocoritor, ci plin de dragoste. Te apreciază pentru că eşti creaţia mâinilor Sale. Lui nu-i este ruşine cu tine, pentru că eşti foarte valoros în ochii Săi... chiar dacă în ochii unor oameni nu ai nici o valoare.




Să stai la dispoziţia Sa pentru ca El să lucreze în viaţa ta, să-ţi schimbe direcţia vieţii, să-ţi schimbe priorităţile vieţii. Indiferent de problema pe care o ai, încredinţeaz-o Domnului, încrede-te în El. Dacă te simţi slab din punct de vedere intelectual, cere înţelepciune de la Dumnezeu şi o vei primi cu siguranţă (Iacov 1:5-6). Îndrăzneşte! Domnul doreşte să-ţi dea înţelepciune mai mult decât doreşti tu! Dar cere stăruitor şi fii încredinţat că El este credincios promisiunilor Sale.



Ai anumite slăbiciuni trupeşti, fizice, vino cu ele înaintea Domnului, nu te lăsa condus de ele. Dumnezeu i-a spus lui Pavel: „…Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită…” (2 Corinteni 12:9); ia-l pentru tine şi fii încredinţat că nici o slăbiciune nu-L poate împiedica pe Dumnezeu să lucreze minunat în viaţa ta şi prin ea.



Fii convins că avându-L pe El, ai totul, chiar şi atunci când crezi că eşti sărac şi cu posibilităţi materiale limitate. Ai la dispoziţie toate bogăţiile universului, dar le vei primi doar când El ştie că ai nevoie de ele şi-ţi sunt de folos.  Există oameni atât de săraci încât nu au numai bani...

 


Avem în Biblie numeroase exemple de oameni de care s-a folosit Dumnezeu şi aceasta nu pentru că ei au fost mai inteligenţi, mai bogaţi, mai puternici sau nu au avut slăbiciuni, ci pentru faptul că ei s-au dedicat Lui, pentru ca El să-şi arate înţelepciunea, bogăţia şi puterea prin ei.




Haideţi să privim spre Ghedeon. El însuşi afirmă: „familia mea este cea mai săracă din Manase şi eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu”. Ghedeon era conştient de starea sa umilă, se vedea nevrednic şi slab pentru o misiune aşa de mare. Şi totuşi a acceptat chemarea Domnului, s-a lăsat folosit de El şi biruinţa a fost mare. Ghedeon a fost chemat de Dumnezeu să izbăvească poporul Israel de sub puterea madianiţilor.



Astăzi, Domnul Isus te cheamă pe tine. Vrei să fi format de El ca ucenic pe drumul biruinţei? Nu te uita la slăbiciunile şi greşelile tale. Fiecare greşeală este un pas spre biruinţă. Drumul spre biruinţă este deseori un drum pavat cu imperfecţiuni. Omul puternic nu este cel care nu cade niciodată, ci cel care, atunci când cade, se ridică şi merge mai departe.

 


Să nu crezi că, odată ce te-ai predat Domnului, nu vei mai greşi niciodată. Chiar şi greşelile şi slăbiciunile fac parte din planul Domnului pentru viaţa ta. Dar ele nu trebuie să te copleşească, ridică-te şi pleacă mai departe. Şi... să îţi fie frică doar de un singur lucru, de păcat! Căci prin păcat îl pierdem pe El. Iar dacă Domnul este cu noi, nu avem de ce să ne temem!




A.P.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu