Dedicare extrema

„Binecuvantati pe cei ce va blesteama, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi.” Luca 6:28


 


Liu Xiaobo se plimba furios prin celula sa, gandindu-se doar la pacatele comunistilor care il arestasera. Fiind liderul celor ce protestasera in Piata Tiananmen din China, rugaciunea lui ferventa fusese pentru eliberarea pasnica a Bisericii chineze din restrictiile innabusitoare ale guvernului comunist.


Viziunea sa mareata fusese ca pasnicii crestini sa triumfe asupra comunistilor, prin proclamarea dragostei unui Dumnezeu indurator.


 


Dar totul se terminase prost. Rand pe rand, si-a vazut prietenii curajosi stand in picioare pana la un sfarsit tragic. Iar acum, el insusi fusese urmarit si arestat.


Cum a putut oare Dumnezeu sa lase ca un asa rau sa li se intample lor, celor care il iubeau? Liu vedea toate eforturile lui de pana atunci inutile.


Insa incurajarea lui Dumnezeu a venit printr-un coleg de celula, crestin si el. Stand de vorba cu el, Liu si-a dat seama de propria lui stare pacatoasa si a scris:


 


„Cum poate oare o persoana care nu constientizeaza pacatul sa auda vreodata vocea lui Dumnezeu? In loc sa lupt impotriva comunistilor pentru ca ei fac pacate, trebuie sa incerc din rasputeri sa ii castig pentru Cristos, chiar daca asta m-ar costa viata. Trebuie sa ma dedic si sa-i iubesc pe comunisti. Daca nu, toti ramanem la poalele prapastiei, in loc sa urcam spre varfurile de mai sus.”


 


De multe ori, oamenii tind sa creada ca odata ce incep o relatie cu Isus, viata lor va fi usoara. S-ar putea sa creada ca li se cuvine faptul ca unele lucruri merg bine. Pana la urma, ei „fac voia lui Dumnezeu”, nu-i asa? De ce sa nu le mearga bine?


Totusi, in curand apar problemele. Unii dintre ei sufera chiar si fizic din pricina credintei lor. Cand alegem sa ne numim crestini in adevaratul sens al cuvantului (urmasi ai lui Cristos), descoperim cat de multi dusmani are Isus.


 


El Insusi a spus ca din cauza numelui Sau vom fi urati de cei din jur. Cum reactionam in fata acestor oameni este testul care ne arata cat de mult ne asemanam cu El. Esti gata sa-ti iubesti dusmanii, rugandu-te pentru salvarea lor? L-ai „imparti” oare pe Isus cu ei? Daca noi nu ii atingem pe cei ce I se impotrivesc, atunci cine?


 


Articol preluat din revista InfoMisionar nr.58-59

Un comentariu: