Călător

Viața... o călătorie! Știi când începe dar nu știi când se termină. Poți estima, însă niciodată nu ești sigur. Drumul poate decurge așa cum ți-ai imaginat, însă șansele ca lucrurile să nu stea așa, sunt la fel de mari.

De fiecare dată când pleci într-o călătorie, pleci cu un scop: să te distrezi sau să muncești, să-ți revezi prietenii sau familia, să vizitezi Londra sau Paris... Nu pleci la drum fără să ai un scop! Ce faci și ce fac cu cea mai importantă călătorie...? Ce facem cu viața!? Am pornit oare fără un scop? Întreabă-te serios: „Care e țelul meu? De ce trăiesc? Pentru ce trăiesc?”

În fiecare călătorie, detaliile fac diferența! Modul în care privești lucrurile, atitudinea cu care călătorești, fac din călătoria ta una reușită sau una mai puțin reușită. Dacă un concediu sau o ieșire nu e reușită, există o a doua șansă! Mergi din nou și faci să fie diferit. Pentru călătoria vieții însă, nu există o a doua șansă! Ce gânduri îți vin în minte când meditezi la SINGURA ta călătorie pe pământ? O maximă bună de pus la minte și la inimă spune: „Life is short. Eternity is not!” (Viața e scurtă, veșnicia nu!). Gândește-te acum din nou... Ce faci cu viața asta scurtă? Cum călătorești?

E scurtă viața? De aceea mi-am propus să mă bucur de fiecare moment al ei! Să mă bucur de fiecare clipă de liniște... și de fiecare moment încărcat! Să savurez fiecare părticică a naturii, fiecare peisaj minunat pe care-l văd. Vreau să mă bucur de familia mea, de toți prietenii minunați pe care Dumnezeu mi i-a dăruit, vreau să mă bucur de fiecare om pe care-l întâlnesc!

Și bucuria mea nu se va termina odată cu călătoria vieții mele! Ea va continua în cer, lângă Dumnezeu. Eu o să fiu acolo! Eu... și toți cei care alegem să călătorim împreună cu Dumnezeu!

3 comentarii:

  1. dragut... probabil ca ar trebui sa cauti mai mult in adancul trairilor tale. o fi viata o calatorie, dar deja toate aceste circumscrieri {care vor sa devina metascrieri} sunt extrem de discutate in consubstantialitate cu o multitudine de teorii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Personal am raspuns la fiecare intrebare din articolul acesta. Am cautat adanc... si am gasit :) Referitor la teorii... imi place sa citesc si sa ma informez, dar dincolo de orice teorie, imi place sa tin cont de realitate, de trairi si experiente personale. Viata nu e doar teorie, e mult mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  3. aproape filozofic, dar imi place ca ai prins idea conform careia 'calatoria' aceasta trebuie sa iti aduca implinire. multi crestini au o atitudine pesimista fata de viata de acum, crezand ca acum trebuie sa suferi ca apoi sa primesti rasplata si sa te bucur (doar) in vesnicie.
    Nu cred asta. Isus ofera viata... din abundenta... pentru acum si aici (Ioan 10.10)!

    RăspundețiȘtergere