Război pentru dușmanii bucuriei mele


Neemia 8:10b spune „căci bucuria Domnului va fi tăria voastră”. Asta-i este greu de crezut atunci când ți-e îți este greu să-ți menții bucuria și cinci minute... Dar Bucuria este voia lui Dumnezeu pentru viața ta. Și ceea ce este voia Lui pentru tine, El este capabil să împlinească – oricând, chiar și în mijlocul unei vieți pline de probleme. Diavolul vrea să-ți fure bucuria, dar dacă știi ce arme folosește, te poți apăra. Uite câteva atitudini prin care vrea Satan să-ți răpească bucuria:

- Resentimentele: Cu cât lași mai mult loc resentimentelor în inima și în mintea ta, cu atât mai mare va fi tristețea ta.

- Amărăciunea: Evrei 12:15 spune „Luați seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune (…) și mulți să fie întinați de ea”. Amărăciunea este contagioasă – distruge bucuria ta și a celor din jurul tău!

- Mânia: Efeseni 4:26 spune „Să nu apună soarele peste mania voastră”. Să nu mergi niciodată departe cu mania ta – dacă ajungi să folosești „prostule” sau „nebunule”, vei cădea sub pedeapsa judecății (Matei 5:22) Mânia este un lucru la care poți decide să renunți.

- Neiertarea: „iertați-vă unii pe alții, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos”. Iertarea celorlalți te eliberează și astfel poți dobândi bucuria Domnului.

- Frica: lipsa de încredere înseamnă frică. A nu te încrede în Dumnezeu și în purtarea lui de grijă înseamnă frică. 2 Timotei 1:7 spune „căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință”. Frica te face timid, și te face să-ți pierzi puterea pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Singura frică pe care trebuie să o ai este frica de Domnul, care te duce la sfințenie.

- Ofensele: vei avea mereu ocazia să fii ofensat/ă. Depinde de tine dacă te vei lăsa provocat. O alegere bună și un gând de pace te apropie întotdeauna de bucurie.

- Nesupunerea: de multe ori știi ce ar vrea Dumnezeu să faci, dar totuși nu faci. Și apoi te miri unde ți-a dispărut bucuria. A fi supus autorităților înseamnă să rămâi sub „umbrela” sub care Dumnezeu ți-a promis protecție și bucurie.

Bucuria ta depinde de deciziile luate. Îți recomand o primă decizie înțeleaptă: Declară și tu război dușmanilor bucuriei tale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu