Ateule, te întreb!

Dacă Dumnezeu nu există, pur și simplu te-ai născut și trăiești după propriile tale reguli de supraviețuire, nu trebuie să cauți pe bloguri (sau în alte surse) de ce Dumnezeu nu există. Tu deja ar trebui să știi... doar ești ateu. Ar trebui să ai propriile tale convingeri. 

Un documentar de la Discovery sigur e adevărat, nici nu se pune problema, nici nu are rost să cercetăm să vedem dacă e adevărat ce spune acolo sau nu, dar Biblia… esențialul îl știm de când eram mici, din povești, de la religie, etc. Nu ar trebui să citim chiar noi? Nu ar trebui să cercetăm cu adevărat să vedem ce zice cartea asta? Să căutam dacă este adevarat… atunci ne putem numi creștini cu adevărat. 

Să crezi în Dumnezeu nu înseamnă să crezi în ceva abstract ce nu se poate demonstra. Dumnezeu a lăsat multe dovezi pentru existența Lui, dar dacă nu ne folosim de ele nu avem cum să credem cu adevărat.

Ce rost ar avea să ai un scop în viață dacă oricum lumea în sine nu are un scop? Sunt doar reguli de supraviețuire? Te naști ca să mori? Să fie totul o rutină? De ce avem sentimente? Și asta e chimie? De ce avem propriile noastre idei? Tot chimie sau fizică? Dacă pun un scaun și îl las secole întregi așa… în cât timp va avea sentimente? În cât timp va începe să gândească?

De ce sunt toate așa perfect aranjate? De ce o stâncă stă într-un anumit fel de secole? Nu ar trebui să se miște? Un lucru impersonal nu are cum să devină personal. Și dacă pun toate piesele de la un ceas într-un borcan și tot amestec… până nu mai pot... aș putea vreodată să-l fac să fie așa perfect? Să funcționeze? Fără să fie nici un fel de modelator în spate... fără să fie o minte mai sus de asta? Și dacă ar fi așa, cine ar mișca borcanul să se amestece piesele? Cine a facut piesele?

Până la urmă oricât ai căuta, vei ajunge la concluzia că Dumnezeu nu există pentru că nu îți place ție să existe o autoritate asupra ta! Și asta pentru că esti prea orgolios să accepți o realitate.

Autor: Andreica Denisa

2 comentarii:

  1. man iubesc ce ai scris: "Dacă pun un scaun și îl las secole întregi așa… în cât timp va avea sentimente?"

    RăspundețiȘtergere
  2. Man... si eu te iubesc :)) Denisa Andreica a scris articolul, nu eu. ;)

    RăspundețiȘtergere