Roaga-te pentru misionari

new-logo-praymission



            Prin rugăciune, poţi avea un rol cheie în lucrarea lui Dumnezeu printre oamenii necâştigaţi pentru Hristos.

             Imaginează-ţi cum ar fi să înveţi o limbă care nu a fost scrisă niciodată. Cum ar fi dacă ai încerca să înţelegi toată complexitatea detaliilor unei culturi care este atât de diferită de a ta?

             - Roagă-te pentru ca misionarii să fie perseverenţi, alerţi şi sârguincioşi. Roagă-te ca să aibă o încredere neclintită în Dumnezeu, pentru a putea învinge multele obstacole pe care le întâmpină pe câmpul de misiune.

             - Roagă-te pentru o comunicare clară a Evangheliei în limba oamenilor la care s-au dus, într-o manieră relevantă din punct de vedere cultural.

 

            Gândeşte-te cum ar fi să trăieşti în mijlocul unui trib izolat şi să depinzi tot timpul de colegii tăi pentru cumpărarea celor necesare traiului, pentru orice tranzacţie bancară, pentru a-ţi plăti facturile şi pentru a rezolva o mulţime de alte probleme.

             Slavă Domnului pentru misionarii care au ales să se ocupe de partea logistică, oferind astfel colegilor lor posibilitatea de a se implica total în plantarea de biserici în locurile mai puţin accesibile.

             - Roagă-te pentru munca în echipă şi pentru un sentiment de încredere că fiecare persoană are un rol important în răspândirea Evangheliei.

 

            Cum ar fi să trebuiască să-ţi educi copiii în mijlocul unei alte culturi?

            - Roagă-te pentru perseverenţă, răbdare, hărnicie şi pentru rechizitele necesare în procesul educării copiilor în sistemul de home-schooling.

            - Roagă-te pentru profesorii care s-au consacrat în a-i iubi şi a-i educa pe copiii misionarilor din cadrul şcolilor de misiune. Roagă-te pentru creşterea spirituală, intelectuală şi fizică a elevilor pentru slava lui Dumnezeu.

            Acum, gândeşte-te la oamenii din triburi care necesită ajutor medical. Imaginaţi-vă că familia dumneavoastră are nevoie de înrijire şi ajutor. Cum este oare să duci dorul părtăşiei din biserica de acasă şi a relaţiilor speciale cu prietenii şi cu familia?

 

            Cum este să simţi impactul întunericului spiritual care te înconjoară?

            - Roagă-te ca misionarii să poată să-şi facă timp pentru împrospătare spirituală şi relaxare fizică. Să aleagă ce este cel mai bun dintre multele lucruri bune, întrucât totdeauna sunt mult mai multe nevoi decât resurse şi abilităţi pentru a le întâmpina.

            - Roagă-te ca nici un lăstar de amărăciune să nu crească printre membrii familiilor sau printre colegii misionarilor.

            - Roagă-te ca să aibă mereu bucurie în Domnul, indiferent de circumstanţe.

            - Roagă-te pentru biruinţă spirituală. Pentru viziune şi înţelepciune de a ajuta oamenii să vină să-L cunoască pe Hristos ca Mântuitor şi să crească în maturitate.

            Roagă-te în mod regulat pentru misiunea transculturală!

             Astfel vei experimenta puterea lui Dumnezeu şi vei ajunge să-L cunoşti pe Dumnezeu mai bine. Luptând pentru sufletele pierdute şi cerând putere spirituală pentru cei care lucrează pe câmpul de misiune, tu vei avea o influenţă în vieţile oamenilor pentru toată veşnicia!

mergetiiiiiiiiiii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu