Scapa de parerile de rau!

             Din cauza faptului ca nimeni nu este perfect, avem cu totii pareri de rau. Fie ca am luat hotarari gresite, am spus lucruri stupide, sau am irosit timpul, fie ca ne-am facut rau noua insine si/sau altora. Cum ne putem elibera de aceste pareri de rau?


 


Trei strategii care nu functioneza:          


1.                   Le ingropam. Trecutul nu poate fi ingropat. Regretele nerezolvate se vor intoarce si ne vor 720dd28b879cc3221bantui iar si iar, ca niste fiinte dintr-un film de groaza. Minimalizarea („Nu a fost mare lucru“), rationalizarea („Toti fac asta“) si compromisul  („impaca-te cu mai putin“) sunt modalitati prin care incercam sa ne ingropm parerile de rau. Cu asta nu rezolvam nimic.


2.                   Ii invinovatim pe altii. Aceasta tactica vine de pe vremea lui Adam si Eva. Cand a pacatuit, Adam a procedat barbateste – a invinovatit-o pe sotia lui! Folosim invinovatirea pentru a ne reduce vina. Nici asa nu merge.


3.                   Ne pedepsim singuri. Fara sa ne dam seama, incercam sa platim pentru vina noastra prin depresie si alte forme de autopedepsire. Si constiinta nu stie niciodata cand sa se opreasca! Multi isi petrec viata intreaga auto-condamnandu-se. Nu scapam de parerile de rau nici asa.


 


Ce vrea Dumnezeu sa fac cu parerile de rau?


1.    Recunoaste-ti vina. Fa-o in mod deschis. Nu cauta scuze. „Cine isi ascunde faradelegile nu propaseste, dar cine le marturiseste si se lasa de ele capata indurare.“ (Proverbe 28:13)


2.    Accepta iertarea lui Hristos. El asteapta sa te ierte. Cere-i sa iti curete constiinta. „Acum dar nu este nici o osandire pentru cei ce sunt in Hristos Isus.“ (Romani 8:1)


3.    Iarta-te si concentreaza-te asupra viitorului.Nu va mai ganditi la ce a fost mai inainte si nu va mai uitati la cele vechi! Iata, voi face ceva nou.“ (Isaia 43:18-19)


l_0858bcbd5ef1ad74df86c768c3494f3c1


Eliberare? Cu Dumnezeu se poate!


12.12.2008 - a.n.

Un comentariu:

  1. deavolul parasul nu face decat sa ne aduca aminte chiar si de greselile iertate si marturisite si sa ne faca sa ne simtim vinovati...insa,,stim k Isus a aruncat in marea uitarii faradelegile noastre....e fain sa avem Harul sa putem spune ca si
    Pavel..."...uitand ce este in urma mea, si aruncandu-ma spre ce este inainte,..." filipeni 3:13...:)

    RăspundețiȘtergere