True Story: Sejur pe faleza

Fundația Doriana Turda a inițiat campania umanitară „O viață grea; Definiția!”. Cu această ocazie, voluntarii Fundației Doriana au avut șansa de a cunoaște povești de viață impresionante. Trei dintre ele le găsești mai jos. Dincolo de povești, poze și cuvinte, sunt oameni care nu au nevoie de dicționar explicativ pentru a înțelege definiția sintagmei „viață grea”. Unii chiar au o Viață Grea! Implică-te și tu! Informează-te, află povești de viață adevărate și acționează. Ajută în mod personal sau distribuie poveștile de viață până când informația ajunge la omul potrivit. Descoperă și tu bucuria de a dărui!

„Sejur pe faleză”

Pentru multi este un vis sa locuiesti pe faleză, la malul mării, lângă un lac frumos sau lângă un râu ce curge liniștit...

Cei care locuiesc pe malul râului Arieș, în Parcul Tineretului din centrul orașului, într-o clădire improvizată, au însă o poveste de viață departe de visul frumos al multora dintre noi.

N. Costea și soția dânsului locuiesc aici de 16 ani! În ultima periodă au luat-o alături de ei pe o nepoată care are 5 copii mici. Ea împreună cu trei copii locuiesc în șoprul din imagine (2.), un loc în care bate vântul și nu există nici o sursă de încâlzire... Sus în clădirea puțin încâlzită la foc de lemne (1.), dl. Costea și soția au grijă de cei 2 nepoți gemeni pe care i-am gasit dormind.


Ce ne-a placut la dl. Costea a fost buna dispozitie si dovada ca munceste ce poate: carutul plin de PET-uri pe care le ducea la reciclat si gradina imprejmuita aranjat. Ne marturisea cu tristete: „Lucrez si eu ce pot! Am muncit la Sticla multi ani dar inca nu am varsta de pensionare. Iar asa batran... cine ma mai angajeaza?”

Faptul ca s-a oferit sa-si ajute nepoata ramasa pe drumuri cu cei 5 copii ne face sa credem ca oamenii care au nevoi, nu doar dorinta de a strange mai mult, inteleg mai bine acest principiu al vietii: daruieste pentru a fi fericit!

Incearca si tu! Descopera bucuria de dărui!



(Pentru detalii despre cazul acesta puteti scrie un mesaj privat pe pagina de facebook a Fundației Doriana)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu