Maturitatea adevarata

”Nimeni sa nu-ti dispretuiasca tineretea, ci fii o pilda pentru credinciosi: in vorbire, in purtare, in dragoste, in credinta, in curatenie.” - 1 Timotei 4:12


 


JAPONIA, Anul 1596


Dupa ce au fost judecati, gasiti vinovati si condamnati la moarte, treizeci si sase de crestini marsaluiau spre locul in care se aflau niste cruci abia injghebate. Cu trei luni in urma, ei fusesera arestati in Kyoto, Japonia si acuzati pentru faptul ca erau crestini. Unul dintre ei se numea Ibaragi Kun.


japan-boyVazand cat de tanar era Kun, unul dintre ofiteri l-a luat deoparte si i-a spus sa renunte la credinta sa pentru a-si salva viata. Uitandu-se drept in ochii lui, Kun a rostit cu indrazneala: “Domnule, ar fi cu mult mai bine daca dumneavoastra ati deveni crestin. Atunci ati putea merge impreuna cu mine in cer.”


Ofiterul a ramas nemiscat, socat de cuvintele baiatului. Intr-un final, Ibaragi l-a intrebat: “Domnule, care este crucea mea?”


Acesta, inca uimit, a aratat inspre cea mai mica dintre cruci. Tanarul Kun a alergat la cruce, a ingenunchiat si a imbratisat-o. Cand soldatii au inceput sa-i tintuiasca mainile si picioarele de cruce, nu a tipat de durere. A acceptat cu mult curaj calea pe care Dumnezeu o pregatise pentru el.


Crucificarea celor treizeci si sase de crestini, pe 23 noiembrie 1596, a reprezentat inceputul unei persecutii sangeroase a crestinilor din Japonia. De-a lungul urmatorilor saptezeci de ani, aproape un milion de japonezi au murit pentru credinta lor. Multi au urmat exemplul lui Ibaragi Kun, un baiat de numai doisprezece ani.


 Maturitatea spirituala nu se masoara dupa certificatul de nastere. Varsta biologica nu are nimic de-a face cu adevarata convingere.


Mai degraba, maturitatea spirituala se masoara cu fiecare zi ce trece. Ne “masuram” maturitatea prin cat de bine aplicam zilnic ceea ce credem.


In ciuda faptului ca multi cred acest lucru, maturitatea nu inseamna bible-seacat de mult cunoastem Biblia; multi oameni sunt foarte familiarizati cu aceasta carte si totusi nu cunosc adevarata maturitate. Ascultarea de poruncile Bibliei este semnul cresterii spirituale.


O intrebare pe care ar trebui sa ne-o punem zilnic si care ne ajuta sa vedem daca intr-adevar crestem spiritual este: “Cu cat mai mult ma aseman lui Isus azi fata de ieri?” Raspunsul va fi o adevarata reflectare a maturitatii noastre.


 


Articol preluat din Revista INFOmisionar, nr. 64/dec.08


Traducere din “Extreme Devotion” - The Voice of the Martyrs, Mihaela Adam

Un comentariu: