Promisiunea anului nou


Promisiune de anul nou: sa-i ajut pe altii

Anul nou inseamna pentru majoritatea dintre noi mult mai mult decat sa ne cumparam un calendar nou sau sa schimbam agenda. Multi am decis in aceasta perioada ca vom schimba ceva in modul nostrum de a fi. Vom fi mai atenti la sanatate, vom zambi mai mult, vom slabi 8,88kg, etc. J Da… e timpul pentru noi promisiuini!

Statistica spune ca peste 60% din oameni fac promisiuni de anul nou. Cea mai populara promisiune? Surpriza: “anul acesta voi slabi!” A doua in preferinte este “anul acesta voi fi mai organizat”. A treia “voi fi mai responsabil in cheltuirea banilor mei”. Ce loc crezi ca a ocupat “anul acesta voi ajuta mai multi oameni”? Undeva jos de tot pe lista…

Din pacate doar 8% dintre cei care fac promisiuni de anul nou reusesc sa isi atinga scopurile. Probabil unul dintre motivele insuccesului este faptul ca ne propunem chestii egoiste; prin natura noastra ne stabilim tinte individuale. Iar motivatia interna este mica in comparatie cu motivatia pe care o primesti din exterior, indiferent daca vine sub forma de provocare sau sentimente de compasiune.

Tu cum stai? Ai facut vreo promisiune de anul nou? Ti-ai propus ceva specific pentru urmatoarele 300 si ceva de zile? Ceva personal? Ceva legat de familia ta, grupul tau, colegii tai, comunitatea in care locuiesti? Te-ai gandit la o actiune comuna cu prietenii tai prin care ai putea avea un impact real in societate?

Daca inca nu ai stabilit nimic, inca nu e tarziu! Gandeste-te la o metoda creative prin care poti ajuta. Stabileste-ti scopuri clare si tangibile. Identifica exact care sunt primii pasi si… go on! J

Pentru o motivatie suplimentara si idei despre ajutorare, am trei pasaje din Biblie:
Romani 12:12-13
Bucurati-va in nadejde. Fiti rabdatori in necaz. Staruiti in rugaciune. Ajutati pe sfinti cand sunt in nevoie. Fiti primitori de oaspeti.

Proverbe 31:8-9
Deschide-ti gura pentru cel mut, pentru pricina tuturor celor parasiti! Deschide-ti gura, judeca cu dreptate si apara pe cel nenorocit si pe cel lipsit.

Luca 6:38
Dati, si vi se va da; ba inca, vi se va turna in san o masura buna, indesata, clatinata, care se va varsa pe deasupra. Caci cu ce masura veti masura, cu aceea vi se va masura.

Iti doresc spor in implinirea noilor tinte! Ceilalti au nevoie de tine; Nu sta nepasator! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu