Rugăciunea care schimbă lumea

“Şi iată că era o mare gloată, pe care nu putea s-o numere nimeni,  din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului…”


 



Apocalipsa 7:9

  

Se spune că trăim într-o lume civilizată, o lume a libertăţii totale, o lume în care fiecare este liber să aleagă pentru el însuşi. Se spune că fiecare are dreptul de a alege ce să facă şi cum să trăiască. Oamenii consideraţi puternici, populari şi “la modă” sunt cei care acceptă alegerea de a fii diferiţi a celor din jurul lor. Libertate şi drepturi egale... două elemente folosite pentru propagandă politică, pentru a obţine o imagine bună în ochii oamenilor. Cum stau lucrurile în realitate? Ce se întâmplă după ce puterea politică a fost obţinută sau scopurile meschine au fost atinse? Se mai ţine oare cont de libertatea religioasă” sau de „dreptul la libera exprimare”?


 


Astăzi în lume există peste 40 de state în care creştinii sunt încă persecutaţi pentru credinţa lor. Mai mult de 70 de milioane de creştini au fost martirizaţi din cauza credinţei lor din anul 33 d. Hr. şi până astăzi. Anul trecut, aproximativ 160.000 de credincioşi au murit în mâinile opresorilor lor şi peste 200 de milioane au fost pesecutaţi, arestaţi, torturaţi, bătuţi sau ţinuţi în închisoare...


 


În foarte multe naţiuni, este ilegal să ai o Biblie, să împărtăşeşti credinţa ta, să îţi schimbi religia sau să laşi copiii sub 18 ani să asiste la programe sau întâlniri cu caracter religios. Cei care îl urmează cu îndrăzneală pe Hristos, în ciuda deciziilor celor din conducere şi în ciuda opoziţiei radicale din partea fanaticilor de alte religii, sunt adesea hărţuiţi, arestaţi, torturaţi şi uneori ucişi pentru credinţa lor. Nu cred că putem vorbi aici de libertate şi drepturi egale...


 


Printre naţiunile în care Creştinii sunt persecutaţi frecvent, libertatea religioasă şi dreptul la libera exprimare fiind sloganuri fără nici o legătură cu realitatea, se numără şi următoarele: Afghanistan, Cipru, Insulele Maldive, Sri Lanka, Algeria, Egypt, Mauritania, Sudan, Azerbaidjan, Guinea Ecuatorială, Maroc, Syria, Bangladesh, Etiopia, Myanmar (Burma), Tajikistan, Butan, India, Nepal, Tibet (China), Brunei, Indonesia, Nigeria, Tunisia, Cecenia, Iran, Coreea de Nord, Turcia, Irak, Oman, Turkmenistan, China, Kuweit, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Columbia, Laos, Qatar, Uzbekistan, Insulele Comora, Libya, Arabia Saudită, Vietnam, Cuba, Malaiezia, Somalia, Yemen şi altele.


 


Contrar cu ceea ce persecutorii doresc, creştinii din aceste zone continuă să se întâlnească pentru închinare, continuă să fie propovăduitori ai lui Isus Hristos, şi biserica din cadrul naţiunilor cu restricţii religioase, continuă să crească. După ultimele statistici, există zilnic în lume 74.000 de oameni care vin la credinţa în Isus Hristos, alegându-L ca Domn şi Mântuitor personal. În medie, 3.500 de biserici noi se deschid într-o sãptãmânã, în lume. În perioada 1990-2000 numãrul de credincioşi nãscuţi din nou din întreaga lume, s-a dublat.


 


Toată slavă şi toată gloria sunt ale lui Dumnezeu care încă lucrează la inimile oamenilor. Însă în toate acestea au un merit şi cei care au înţeles că “mare putere are rugăciunea fierbinte a celui neprihănit”. Dumnezeu ascultă rugăciunea mea şi rugăciunea ta, şi oamenii sunt mântuiţi, în ciuda tuturor opoziţiilor.


 


Rugăciunea noastră este rugăciunea care schimbă lumea. Prin rugăciunea pe care o înalţi înspre Dumnezeu, libertatea adevărată poate ajunge în toate colţurile lumii. Dacă vrei ca fiecare om din lume să ajungă să fie liber prin Hristos, te invit să ne rugăm împreună pentru aceste naţiuni.


 


Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi care trăiesc în aceste ţări, pentru cei închişi în închisori, pentru cei bătuţi şi opresaţi. Să ne rugăm ca Dumnezeu să intervină, să le uşureze existenţa creştinilor, să le dea putere să ducă Evanghelia mai departe şi să fie în continuare puternici în faţa celor care îi prigonesc. Nu în ultimul rând, te invit să ne rugăm împreună pentru ca numărul creştinilor să crească spre Gloria Lui Dumnezeu!


 


Amin!


 


Neluţu Mureşan


http://groups.yahoo.com/group/pray_mission/

2 comentarii:

  1. Dumnezeu sa binecuvinteze orice persoana sa o ajute sa faca o alegere buna si alegerea consta in a l sluji pe Dumnezeu,El insusi sa ne dea gandul cel bun

    RăspundețiȘtergere
  2. God bless you !!!
    Este bine ca odata cu ascultarea sa vina si implinirea a ceea ce auzim ...altfel nu suntem decit o " arama sunatoare "....
    Be bless !!!

    RăspundețiȘtergere