Fricosi cutremurati

Scriam vineri despre faptul că atunci când Isus Hristos a murit lumea a fost scuturată atât fizic cât și spiritual. Însă nu doar moartea lui Isus cutremură lucruri și oameni, ci și învierea Lui!

Să ne amintim de fricoșii ucenici: încuiați în casă, deznădăjduiți, lipsiți de vlagă și de chef de viață... Dezorientați, fără inițiativă... nu mai aveau nici o speranță. Rabuni, Învățătorul, Liderul lor era mort. Cel ce le vorbea despre o Împărăție pregătită pentru ei, s-a dus! Toată învățătură Lui, toate promisiunile Lui... parcă nu mai înțelegeau nimic. Mai mult, frica i-a cuprins și se ascundeau „în gură de șarpe”. Uitaseră până și cuvintele lui Isus: „După trei zile, voi Învia!”

Dar a venit a treia zi și Dumnezeu le-a dat vestea cea mare! O femeie bate puternic la ușa lor: „Deschideți! Deschideți! L-am văzut! E viu!!!”... Priviri ciudate și gânduri negative se îndreaptă înspre ea: „Hey!... ești obosită! Stai jos, bea puțină apă... Poate o să scapi de aceste închipuiri...”. Și totuși! Cineva și-a amintit că Isus le vorbise despre o înviere...

Nu trece mult timp și ucenicii au un motiv să cânte „O mare zi, fericită zi!” - Isus li se arată! „Ești viu! Trăiești! Aleluiaaa!” Credința lor a crescut instantaneu, învățătură lui Isus era acum vrednică de crezut! Cuvântul Lui este da și Amin! Dacă nu învia, toate celelalte promisiuni puteau fi puse sub semnul întrebării. Dar biruința asupra păcatului, a morții și asupra lui Satan, câștigată prin înviere a confirmat faptul că Isus este Fiul lui Dumnezeu, și faptul că ce spune El, se împlinește.

Viața ucenicilor s-a schimbat într-un mod radical! Erau acum niște „Fricoși cutremurați”! Petru predică plin de putere și mulțimi de oameni se întorc la Dumnezeu. Petru, cel care nu de mult se lepădase de Isus de 3 ori... Acești oameni au prins aripi și ieșind din carapacea ascunzătorii lor au schimbat lumea! Au fost gata să moară ca și martiri, să sufere, să fie închiși și bătuți... neoprindu-se din a vorbi despre Isus și în Numele Lui!

Rugăciunea mea este ca Celebrarea Învierii lui Hristos să ne cutremure astăzi pe toți! Credința noastră să crească! Entuziasmul și râvna pentru a-L face pe Isus cunoscut să ne inunde viețile! Frica să dispară și să primim autoritate! Să avem foc la călcâie și miere pe limbă! Isus a murit și a înviat pentru mine! A făcut asta și pentru tine... Dar lucrarea Lui nu a fost doar pentru noi doi! Nu... Este o singură Jertfă, pentru întreaga Lume. Toți trebuie să audă acest adevăr!  Ce facem? TU... ce faci?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu