De ce exista suferinta?

De ce exista suferinta in lume? Poate o sa meditez asupra aceste intrebari alta data. Deocamdata am o alta intrebare la care doresc sa ma gandesc: “Cine are nevoie de durere?”
profound_sadnessFaptul ca Dumnezeu ne-a creat cu abilitatea de a simti durerea, ar trebui sa ne dea putin de gandit. Nu cred ca este o intamplare faptul ca avem abilitatea de a simti. Pe de alta parte, anumite chestiuni nu pot fi invatate in absenta suferintei. Durerea este un invatator unic. Poate ca ai obsevat din experienta proprie ca anumite lectii le-ai invata doar atunci cand ai trecut prin suferinta.
Prin urmare, raspunsul al intrevarea, “Cine are nevoie de suferinta?”, este simplu. Noi avem nevoie de suferinta. Desigur ca nu ne place sa suferim si bineinteles ca am elimina toata suferinta daca am avea aceasta capacitate. Pe de alta parte, poate ca este mai bine sa imbratisam suferinta si sa devenim prieteni cu durerea. Din moment ce Dumnezeu ingaduie suferinta, cel mai bine este sa o acceptam si sa invatam de la ea. Stiu, e mult mai usor de zis decat de trait.

Suferinta ne ajuta sa slujim mai bine.

Suferinta de intareste si dezvolta caracterul.

Suferinta are capacitatea de a ne dezvolta /creste / mari credinta.

Evrei 5:8 "...măcar că era Fiu, a învăţat să asculte prin lucrurile pe care le-a suferit."

3 comentarii:

  1. Multumesc pentru articol, observ prin acest gen de articole preocupare ta pentru "omul din - launtru" ,esti sensibil si solidar cu ce se intampla in jur. Fii binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  2. poate ca multi nu dau dreptate acestui articol, dar eu dau dreptate in totalitate si cei care au experimentat ce scrie in articol o sa'i dea dreptate...chiar aveam nevoie de asa ceva, e o mare incurajare pt mine acest articol...a venit chiar in momentul in care aveam nevoie de o astfel de incurajare...iti multumesc Isuse

    RăspundețiȘtergere
  3. Suferinta ne ajuta sa slujim mai bine.

    Suferinta de intareste si dezvolta caracterul.

    Suferinta are capacitatea de a ne dezvolta /creste / mari credinta.

    Foarte foarte adevarat....si mai e ceva ce face suferinta atunci cand o imbratisezi din perspectiva lui Isus: te ajuta sa simti impreuna cu ceilalti. Daca tu nu stii ce e suferinta,nu poti fi de folos celor care sufera. Sa trecem cu Isus prin suferinte! Fiti binecuvantati!

    RăspundețiȘtergere