2011 - Lectii de viata!

2011 a fost un an plin cu lecții de viață pentru mine. Le scriu mai jos în ordinea în care îmi vin în minte. Poate îți sunt și ție de folos:

Am învățat că nu toți oamenii aparent împotrivitori îți fac rău. Unii sunt ca niște indicatoare rutiere pe care Dumnezeu ți le pune în drum că să-ți atragă atenția că urmează un sector de drum periculos sau că ai viteză prea mare.

Am învățat că experiența altora poate fii uneori colacul meu de salvare. De ce să mă zbat singur între valuri când pot cere ajutor?

Am învățat din nou ce frumos este să ai prieteni de calitate, deși prietenia lor este uneori foarte greu de câștigat.

Am învățat că cele mai faine prietenii sunt cele câștigate dezinteresat. Dacă nu urmărești nimic ești mai sincer și relația se leagă perfect.

Am învățat că deși cel mai tare te doare când ești mințit sau dezamăgit de prietenii tăi, cea mai bună pedeapsă nu e nicidecum a renunța la prietenia lor; iertarea e cea mai bună lecție pe care le-o poți oferi.

Am învățat că poți găsi înțelegere la oamenii „mari” – trebuie doar să-ți deschizi gura și să le spui ce vrei.

Am învățat că un lider nu devine cel mai bun atunci când viziunea lui începe să devină realitate; împlinirea viziunii e doar una dintre responsabilitățile liderului.

Am învățat că sunt unii oameni care fac mult rău dar nu merită să-i disprețuiești pentru că de cele mai multe ori habar nu au ce fac. Parcă îl înțeleg mai bine acum pe Isus când zicea: „Tată iartă-i că nu știu ce fac!”.

Am învățat că a fii sincer și transparent costă; însă decât să fiu fals, prefer să plătesc.

Am învățat că majoritatea fetelor plac băieții șmecheri, cu freze și mușchi, dar încă nu m-a convins nimeni ca în 2012 să mă duc la sală sau să-mi caut un stylist :)

Am învățat că uneori și aproape poate fii departe. Asta nu vă explic, nu pot să plătesc așa multă transparență! :)

Am învățat că șeful are întotdeauna dreptate; dreptatea lui! :)

Am învățat din nou despre valoarea comunicării. Ea face diferența: apropie sau dezbină orice relație. Amplifică sau calmează fiecare conflict. 

Am învățat că răbdarea e o virtute necesară. Nu știu de ce mi-a luat așa mult până să-l cred pe Eclesiastru... Toate sunt frumoase la vremea lor.

Am învățat că deși religia e importantă, dacă nu ai propriile valori de viață și principii personale peste care să nu treci, tot rătăcit ajungi (sau rămâi). 

Am învățat că decât să spun cuvinte mari dar închipuite, mai bine tac! :)

Am învățat că viața este ca un profesor. Predă lecție după lecție... Depinde însă de tine (elevul) dacă ești „atent în clasă”, dacă „îți faci temele” sau mai mult... dacă „lucrezi suplimentar pentru a înțelege cu adevărat”.

Am învățat că mesajele lungi rămân deseori necitite așa că mă opresc aici deși am învățat mult mai multe lucruri anul acesta... Tu ce ai învățat? Răspunde printr-un comment; sunt alții care vor să învețe din experiențele tale!

La Multi Ani!

Pacea din mijlocul furtunii


Sub raza soarelui ce îmi atinge măsuța, a aerului proaspăt pe care îl pot simții, dincolo de surdina lină a melodiei ce-mi încântă urechea, pacea Ta îmi încântă inima!

Dincolo de toate temerile, poverile, inima mea zâmbește! Mi-ai dăruit atâta pace încât nu îmi vine să cred. Uneori îmi simt inima ușoară ca un fulg. Iubesc raza de speranță ce mi-a atins inima și aerul proaspăt de încredere care mă cuprinde. Iubirea ta mă încântă și bunătatea Ta mă copleșește! Mă faci să mă simt special, când eu nu sunt decât un abur… Mulțumesc că mă ții în mâna Ta!

Privesc spre cer și știu că ești acolo. Nu pot decât să zâmbesc și să mă las încântată de lucrurile pe care le pregătești pentru mine. Respir din prezența Ta, vreau să mă las purtat de Tine…

Chiar și în melancholia iernii, când totul e înghețat și parcă sobru, când totul pare fără viață, totul e uscat și rigid, soarele ce iese de sub nori parcă timid, dă strălucire, speranță, farmec. Așa ești Tu… o licărire de farmec n monotonia vieții, o speranță în mijlocul disperării, viață în mijlocul lumii moarte, zâmbet într-o lume plictisită, bucurie în mijlocul unei mulțimi sobre, pacea din mijlocul furtunii!  

Nu e o poveste



In ceruri s-a decis ca un print sa paraseasca tronul
Pentr-o viata saraca si-o fiinta goala,
I s-au pus haine rupte si murdare,
Pe-un Rege sfant, venit de sus 

Nu, nu, nu e o poveste
Nu, nu, dati tuturor de veste
Printul jerfitor a venit pe pamant,
Prin El traim acum un nou legamant

Cine-a mai platit, cu viata pentru viata?
Cine-a dat omenirii o farama de speranta

Muzica : Pas
Versuri: Alina Ilioi

Banner-ul din dreapta sus va duce la pagina lor de Facebook. Like Them!