Călător

Viața... o călătorie! Știi când începe dar nu știi când se termină. Poți estima, însă niciodată nu ești sigur. Drumul poate decurge așa cum ți-ai imaginat, însă șansele ca lucrurile să nu stea așa, sunt la fel de mari.

De fiecare dată când pleci într-o călătorie, pleci cu un scop: să te distrezi sau să muncești, să-ți revezi prietenii sau familia, să vizitezi Londra sau Paris... Nu pleci la drum fără să ai un scop! Ce faci și ce fac cu cea mai importantă călătorie...? Ce facem cu viața!? Am pornit oare fără un scop? Întreabă-te serios: „Care e țelul meu? De ce trăiesc? Pentru ce trăiesc?”

În fiecare călătorie, detaliile fac diferența! Modul în care privești lucrurile, atitudinea cu care călătorești, fac din călătoria ta una reușită sau una mai puțin reușită. Dacă un concediu sau o ieșire nu e reușită, există o a doua șansă! Mergi din nou și faci să fie diferit. Pentru călătoria vieții însă, nu există o a doua șansă! Ce gânduri îți vin în minte când meditezi la SINGURA ta călătorie pe pământ? O maximă bună de pus la minte și la inimă spune: „Life is short. Eternity is not!” (Viața e scurtă, veșnicia nu!). Gândește-te acum din nou... Ce faci cu viața asta scurtă? Cum călătorești?

E scurtă viața? De aceea mi-am propus să mă bucur de fiecare moment al ei! Să mă bucur de fiecare clipă de liniște... și de fiecare moment încărcat! Să savurez fiecare părticică a naturii, fiecare peisaj minunat pe care-l văd. Vreau să mă bucur de familia mea, de toți prietenii minunați pe care Dumnezeu mi i-a dăruit, vreau să mă bucur de fiecare om pe care-l întâlnesc!

Și bucuria mea nu se va termina odată cu călătoria vieții mele! Ea va continua în cer, lângă Dumnezeu. Eu o să fiu acolo! Eu... și toți cei care alegem să călătorim împreună cu Dumnezeu!

Ce-ai pățit Pavel!?


A fost un rebel, un persecutor. A urât credincioșii și a lucrat cu mult zel pentru a-i distruge. Dar întâlnirea lui Pavel cu Dumnezeu a provocat o convertire a inimii care a schimbat cursul istoriei. A aprins Biserica Primară, și de atunci biserica nu a încetat să împrăștie vestea bună a lui Dumnezeu până în ziua de azi.

Pavel a spus-o clar: nu este vorba despre o religie, este totul despre EL – persoana lui Isus Hristos. Este vorba despre puterea transformatoare a harului lui Dumnezeu. Este vorba despre convertire, despre schimbare.

Și Pavel este un exemplu al uneia dintre cele mai mari convertiri din istorie. El a trecut de la ură pentru credincioși la îmbrățișarea părtășiei lor și la dragoste necondiționată. A trecut de la munca plină de zel pentru a distruge Biserica, la a zidi o temelie puternică pentru Biserică. A trecut de la meseria de „hingher al creștinilor” la creștin închis pentru credința lui.

Dumnezeu a produs un cutremur spiritual și fizic pentru al elibera pe Pavel și de lanțurile păcatului dar și de încuietorile unei celule de închisoare. Dumnezeu l-a trasformat pe „făcătorul de rele” Saul, în Pavel, un om plin de integritate.

Dumnezeu a schimbat radical viața lui Pavel, crezul lui, credința lui, obiceiurile și valorile lui. Cum stau lucrurile în cazul tău? Este totul despre religie, sau este totul despre Hristos? L-ai primit cu adevărat în viața ta? Care este schimbarea produsă? Ce domeniu al vieții tale a fost cutremurat?

Astăzi încă este timp să îl accepți. Astăzi încă este timp să te axezi mai mult pe relația ta cu EL decât pe religia ta, pe regulile bisericești, pe tradiție și obiceiuri seci! Hristos îți poate schimba viața! Îl lași?

Just think about...

Apel către cel căzut

-”Te iubesc, te iubesc, te iubesc!”
Cum poţi fi indiferent la susurul acesta blând care se aude? Şi tu ai iubit odată şi apoi, ai căzut. Tu ai căzut şi alţii au plâns pentru tine. Mama a stat îngenunchiată în miez de noapte şi a udat podeaua cu lacrimile ei fierbinţi. Tatăl a implorat ajutor Divin. Fraţii şi surorile plângeau pe ascuns de căzătura ta. Isus ţinea mâna întinsă către tine, peste care mai picura câte o lacrimă de sânge. Toţi strigau spre tine: “Te iubesc, te iubesc. Reîntoarce-te!”. Dar tu…ai întors spatele. Ţi se părea că ai găsit altceva mai bun, ceva care te face mai fericit. Te-ai înşelat. După o vreme ai realizat că nimic nu se compară cu iubirea Lui. Atunci ai fi putut să te întorci. Ai fi putut. Toţi te aşteptau cu braţele deschise ca tu să vii. Dar nu ai putut suporta ideea că te-ai înşelat. Nu ai suportat faptul că nu este nimic în lume care să te facă aşa de fericit ca şi iubirea Lui. Şi ai plecat mai departe. Deşi nu te făcea fericit, te-ai adâncit şi mai tare în mocirlă. Lacrimile continuau să curgă peste cele care se uscau.
“Unde eşti?” De ce crezi că dacă ai plecat nu te mai poţi întoarce? Şi ce dacă ai întors spatele tuturor oamenilor care te iubeau şi lui Dumnezeu? Nu-i nimic, ei sunt încă acolo. Dumnezeu este încă acolo. Te aşteaptă. Nu-i nimic dacă ai căzut. Crede-mă. Te vor primi cu iubire. Doar vino.
Ţi-e teamă. În loc să te reîntorci atunci când ai realizat că totul e deşertăciune, ai început să alergi şi mai mult spre lume. Chiar dacă ştiai că nu ai să găseşti nimic acolo. Ţi-ai astupat urechile ca să nu auzi şoaptele: “Te iubesc, te iubesc, te iubesc!”. Prea mult te deranjau. Prea tare îţi răscolesc inima.
Apel către tine, cel căzut! Nu e prea târziu. Nu e. OPREŞTE-TE!!!! Opreşte-te până nu e prea târziu, până când sufletul nu-ţi moare. Opreşte-te căci: TE IUBESC!

Articol publicat de Alina Ilioi pe www.stiricrestine.ro

O inimă bună

Motivat de simplitatea și puterea cuvintelor unui frate de 80+ ani, vreau să scriu astăzi folosind cele mai simple cuvinte.

Vrei să fii fericit și împlinit, vrei să poți zâmbi mereu. Vrei să fii tot timpul bine-dispus, vrei să ai o stare de spirit pozitivă în fiecare clipă. Pentru așa ceva ai nevoie de o inimă bună. Dar ai tendința și am tendința de a da vina pe alții: din cauza lui mă simt aiurea, din cauza ei nu am nici măcar puterea să mă rog. Dacă el sau ea nu făcea ce a făcut, eu astăzi eram așa de bine-dispus și atâta de fericit încât... bla bla :)

Nu cred că este corect. M-am gândit bine și am ajuns la o concluzie: totul depinde de mine! Dacă eu trec peste ce a făcut el sau ea, lucrurile sunt diferite! Uneori așteptăm să fim schimbați prin decizia altora, dar așa ceva nu este posibil... Cheia este la noi, soluția este în inima noastră. Dacă ai o inimă bună, ai o viață bună! Dacă ai o inimă iertătoare lucrurile pozitive îți vor fi trepte spre fericire. Dacă alegi să ai răbdare și să treci peste lucrurile negative, te vei putea concentra la ceea ce e plăcut și la ceea ce îți aduce bucurie. Totul depinde de tine!

Ai o inimă bună? Cât de bună? :) Dumnezeu ne poate da și nouă „o inimă înţeleaptă şi pricepută” așa cum i-a dat lui Solomon (1 Împărați 3:12). Doar să vrem, și să îi cerem. De ce să trăiesc constrâns de ceea ce fac și spun alții? De ce să depindă fericirea mea de greșelile lor? Uneori ce fac și spun alții chiar ne afectează, dar în situațiile în care EU pot decide ca lucrurile să fie diferite, voi alege să iert, să uit, să trec peste, și să mă bucur de viața pe care Dumnezeu mi-a dăruit-o!

Ps.: poza vrea să reprezinte un om relaxat și fericit! Eu am reușit, sunt sigur că și tu poți :)

Ce este integritatea?


Noi ne gândim că o persoană care are integritate este cineva onest și de încredere, un om de cuvânt, dar integritate înseamnă mult mai mult...

Integritatea unei clădiri determină dacă aceasta va rezista peste ani și chiar secole. Integritatea unui pod face diferența dintre a rezista sau a se prăbuși atunci când este traversat. Integritatea în luarea unei decizii poate afecta viiorul unei națiuni, o afacere, o carieră, o familie, o relație de prietenie, sau viața unei persoane. Integritatea sau lipsa ei are impact asupra vieții noastre în fiecare zi.

Termenul ebraic din Vechiul Testament pentru integritate este tome și înseamnă integralitate, prosperitate, inocență – o condiție a inimii care include a fii fără prihană și curat. Biblia este plină ochi de versete despre integritate și ne spune istoria unor femei și barbați a căror integritate a fost testată. Unii au stat tari și neclintiți. Alții au avut probleme cu integritatea pentru faimă, bogații sau dorința de putere. Mulți au făcut o alegere greșită la un moment dat, știrbind astfel integritatea lor.
Fiecare vrem să spunem despre noi că suntem niște oameni integri. Dar dacă ne facem o analiză onestă a fiecărei decizii pe care am luat-o, a fiecărei relații pe care am avut-o, a fiecărui gând izvodit, a fiecărui cuvânt spus… vom avea destule semne de întrebare despre consistența corectitudinii noastre și despre „omul de încredere care sunt”.

Adevărul este că fără Dumnezeu, integritatea adevărată nu poate fii menținută. Există prea multe tentații, ispite, circumstanțe ale vieții care ne „facilitează” luarea unei decizii greșite. Și este suficient un singur moment de neatenție! Dar Dumnezeu ne oferă mila, harul și iertarea Sa! El este întotdeauna prezent și disponibil să ne ofere așa ceva când i le cerem. Și primim fiecare o a doua șansă de a trăi în integritate.

Umblii tu în neprihănire și integritate, sau e momentul să ceri o a doua șansă!? Vorbește cu Dumnezeu despre asta chiar acum. El așteaptă să audă părerea ta despre asta!

Gândește-te... Ce decizii de schimbare ar trebui să iei? Care este rugăciunea ta în acest sens?

Gând de 1 Martie

Sunt la JOB şi nu mă pot opri din uimire! Schimbarea stării de spirit odată cu întoarcerea unei file de calendar este incredibilă. Nu ştiu unde au dispărut persoanele stresate şi îngrijorate de nivelul tot mai scăzut al remuneraţiilor. Ieri erau aici cu mine şi îmi era tot mai greu să nu mă alătur lor. Astăzi nu le văd - s-au evaporat! Zâmbete şi voie bună peste tot. Nu cred că mărţişoarele şi ghioceii au putut face o aşa schimbare! Dar care este oare motivul?

O fi optimismul şi speranţa unui nou început pe care le aduce primăvara? Este oare datorită aprecierii pe care o aşteaptă femeile în fiecare zi, dar pe care o exteriorizăm mai puternic doar cu anumite ocazii speciale? Mă întreb asta pentru că mi-ar plăcea să fie în fiecare zi atâta voie bună. Mi-ar plăcea să văd mereu zâmbete şi entuziasm, oameni fericiţi! 

Dacă secretul stă în exprimarea aprecierii faţă noastre, a băieţilor, faţă de femei / fete, atunci aş lansa provocarea următoare: hai la treabă băieţi! Să le spunem, să le arătăm! De ce nu!? De ce să nu renunţăm la imaginea unor fiinţe superioare, la dorinţa de a le demonstra că suntem tari ca piatra şi că mai au de muncit pentru a ne impresiona? De ce să nu recunoaştem importanţa lor pentru noi? Viaţa e seacă şi rece fără o vorbă de suflet, fără o îngrijorare feminină, fără o soluţie complicată şi încurcată pentru o anumită problemă... :) Viaţa e gri fără comportamentul lor colorat şi de multe ori neînţeles. Ne-am plictisi cumplit fără provocările lor. Cel mai frumos lucru creat de Dumnezeu este femeia - eu recunosc! Tu, ce zici "hombre"? Dacă ai găsit răspunsul, te provoc să le spui şi lor - ca să ştie :)

Pentru voi dragile mele... Vă doresc în primul rând să nu v-o luaţi în cap dacă băieţii vă vor declara aprecierea şi sentimentele lor de bine :) Sunteţi importante, dar tot aveţi nevoie de noi :p Sper ca băieţii care vi-s dragi să vă spună cuvinte frumoase şi să facă fapte drăguţe pentru voi. Să fie o primăvară şi un an în care să simţiţi că sunteţi apreciate şi importante şi iubite şi cum mai vreţi voi. Vă doresc o primăvară însorită şi plină de momente frumoase... şi să aibă gust de fericire cu frişcă şi toping de ciocolată!

1 Martie 2011 ..::nelutu::..