Let me be your Ecstasy! – God


Extazy! Ai auzit vreodata de așa ceva? Dicționarul Webster (eng.) definește termenul ca fiind ceva „dincolo de rațiune și auto-control”. De ce a creat cineva o pilulă și a numit-o Extazy? De ce te vrea cineva să fii „dincolo de rațiune și auto-control”? Lasă-mă să-ți vând un pont! Există un dușman, îl cheamă Tatăl Minciunii. Unii îi spun Satan, sau Diavolul. El face promisiuni pe care nu și le ține niciodată. El vrea să te folosească, să abuzeze de tine.  

„Eu vreau lucruri mai bune pentru tine. Vreau să-ți dau pace, iubire și bucurie adevărată printr-o minte limpede. Lasă-mă pe Mine să fiu „pilula ta de Extazy”. Eu sunt ceva Adevărat, nu o imitație mortală. Nu o să primești niciodată extaz, bucurie deplină, dintr-o sticlă, dintr-o țigară sau dintr-o pilulă! Adevăratul extaz este un dar de la Mine si atunci când îl vei primi o să te întrebi de ce ai apelat la acel substitut de doi bani!” - Dumnezeu...

Atunci Cel Atotputernic va fi desfătarea ta, şi îţi vei ridica faţa spre Dumnezeu. - Iov 22:26

Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfânt. - Psalmii 33:21

Război pentru dușmanii bucuriei mele


Neemia 8:10b spune „căci bucuria Domnului va fi tăria voastră”. Asta-i este greu de crezut atunci când ți-e îți este greu să-ți menții bucuria și cinci minute... Dar Bucuria este voia lui Dumnezeu pentru viața ta. Și ceea ce este voia Lui pentru tine, El este capabil să împlinească – oricând, chiar și în mijlocul unei vieți pline de probleme. Diavolul vrea să-ți fure bucuria, dar dacă știi ce arme folosește, te poți apăra. Uite câteva atitudini prin care vrea Satan să-ți răpească bucuria:

- Resentimentele: Cu cât lași mai mult loc resentimentelor în inima și în mintea ta, cu atât mai mare va fi tristețea ta.

- Amărăciunea: Evrei 12:15 spune „Luați seama bine ca nimeni să nu se abată de la harul lui Dumnezeu, pentru ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune (…) și mulți să fie întinați de ea”. Amărăciunea este contagioasă – distruge bucuria ta și a celor din jurul tău!

- Mânia: Efeseni 4:26 spune „Să nu apună soarele peste mania voastră”. Să nu mergi niciodată departe cu mania ta – dacă ajungi să folosești „prostule” sau „nebunule”, vei cădea sub pedeapsa judecății (Matei 5:22) Mânia este un lucru la care poți decide să renunți.

- Neiertarea: „iertați-vă unii pe alții, cum v-a iertat și Dumnezeu pe voi în Hristos”. Iertarea celorlalți te eliberează și astfel poți dobândi bucuria Domnului.

- Frica: lipsa de încredere înseamnă frică. A nu te încrede în Dumnezeu și în purtarea lui de grijă înseamnă frică. 2 Timotei 1:7 spune „căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință”. Frica te face timid, și te face să-ți pierzi puterea pe care ți-a dat-o Dumnezeu. Singura frică pe care trebuie să o ai este frica de Domnul, care te duce la sfințenie.

- Ofensele: vei avea mereu ocazia să fii ofensat/ă. Depinde de tine dacă te vei lăsa provocat. O alegere bună și un gând de pace te apropie întotdeauna de bucurie.

- Nesupunerea: de multe ori știi ce ar vrea Dumnezeu să faci, dar totuși nu faci. Și apoi te miri unde ți-a dispărut bucuria. A fi supus autorităților înseamnă să rămâi sub „umbrela” sub care Dumnezeu ți-a promis protecție și bucurie.

Bucuria ta depinde de deciziile luate. Îți recomand o primă decizie înțeleaptă: Declară și tu război dușmanilor bucuriei tale!

Auto-Soldat

Lipsă de încredere, sentimente „julite”, inimi rănite, minți tulburate, vieți schimbate. Nu... nu încerc să găsesc rima perfectă; Aici este vorba despre consecințele unor judecăți de valoare făcute în necunoștintă de cauză. Ne folosim de multe ori inteligența și capacitatea de a interconecta informațiile într-un mod greșit. Nu ne interesează adevărul, realitatea, părerea celorlalți... Pentru noi contează ce simțim acum, în momentul acesta. Dacă se întâmplă nenorocirea că apare în mintea noastră un „De ce?”, în secunda următoare trebuie să avem răspunsul! Nu se poate să-l așteptăm!!! Nu există amânare, nu vrem să auzim de așa ceva. Acum! Aici! Singur! Poate că nu ar fii o problemă dacă am reuși să fim obiectivi... dar NU suntem!

Suntem setați pe profil de apărători. Apărători ai poziției marelui EU! Când situația gâdilă EU-l, foarte bine! Omul la care mă gândesc este „cel mai bun prieten de la facerea lumii încoace”. Dacă Eu-l meu suferă... dușman! Respins! Renegat! De pus de-oparte! Ne-Bun! De evitat!

Nu contează dacă suntem colegi, vecini sau prieteni, totul depinde de percepția MEA asupra faptelor și cuvintelor celorlalți. Văd... aud... și Judec! Îmi creionez părerea mea „obiectivă”, formulez „realitatea mea infailibilă” și apoi o prezint înaintea tuturor. De aici încolo... dezastru.

Aici ar fii bine să folosim un „De ce!?” Pentru că am eșuat în a comunica foarte clar? Pentru că nu am comunicat deloc? Pentru că nu am avut răbdarea sau bunăvoința de a-i asculta pe ceilalți? Pentru că m-am grăbit să trag EU concluzia?

Dacă am ajuns totuși aici, situația se poate remedia: există multe mijloace de comunicare... Îmi cer iertare dacă este cazul, îmi revizuiesc opinia... Există însă o cale mai simplă: nu trag niciodată concluzii dacă nu am informații suficiente. Și dacă totuși sunt prea obișnuit să fac asta... Măcar să Nu le spun nimănui până nu mă asigur că am dreptate.

Dacă te regăsești și tu în poziția celui judecat și acuzat (pe nedrept), scutură-te și spune fraza de mai jos. Cred că te ajută:

Brrr! Rezist! :)
...:::24.februarie.2011:::...:::nelutu_muresan:::...




Pacatul

Știm toți că păcatul trebuie să dispară din viețile noastre. Dar ce facem în sensul acesta? Pentru că nu este suficient să ne dorim aceasta, trebuie să și acționăm! Am ales câteva versete, care spun multe. Dumnezeu să ne ajute să luăm atitudine împotriva păcatului. Acum e momentul! Nu te minți sigur, nu mâine... Azi! Acum!

Ce facem cu păcatul?

1Ioan 1:7 „Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuși este în lumina, avem părtășie unii cu alții; și sângele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curățește de orice păcat.”

Romani 6:18 Și prin chiar faptul că ați fost izbăviți de sub păcat, v-ati făcut robi ai neprihănirii.



Iov 11:14 Depărtează-te de fărădelege, și nu lăsa nedreptatea să locuiască în cortul tău.



Nu alege să te complaci în starea în care te afli! Fă o schimbare! Ia o decizie! Renunță la tot ce este rău!




El, Isus, te iartă!

Proverbe 28:13 Cine îsi ascunde faradelegile, nu propaseste, dar cine le marturiseste ori se lasa de ele, capata îndurare.

1Ioan 1:9 Daca ne marturisim pacatele, El este credincios si drept, ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire



Cum stai departe de păcat?



Psalmul 34:14 Depărtează-te de rău, și fă binele; caută pacea, și aleargă după ea!

Psalmi 119:11 Strāng Cuvāntul Tău īn inima mea, ca să nu păcătuiesc īmpotriva Ta!

Biblia nu a fost scrisă pentru a ne informa, ea a fost scrisă pentru a schimba viața noastră! Cuvântul lui Dumnezeu este viu și lucrător, are o mare putere! Încearcă și o să fii biruitor asupra păcatului!
Ps.: am abordat un subiect cam incomod așa-i? Eh... nu-i frumos da-i de folos! :))



..::nelutu_muresan::.. 13.feb.2011

Despre 2010

Știu că vi se pare puțin tardiv să scriu azi, 05.februarie.2011 despre anul 2010. Dar sunt dator să fac asta și îmi place să îmi țin promisiunile. Am primit din partea Alinei leapșa și chiar dacă a trecut mult timp de atunci, azi a sosit ziua împlinirii promisiunii! Trebuie să recunosc că principalul motiv e faptul că am găsit în calculator un document lucrat dar neterminat în 31.decembrie.2010 - acolo aveam trecute multe activități și lucruri care le-am făcut în 2010. Asta chiar m-a ajutat! Dacă ai impresia că vreau să mă laud, nu citi mai departe! Oprește-te... nu vreau să fiu și eu vinovat de păcatul judecății tale :) Pentru tot ce scrie mai jos, meritul e al Singurului vrednic de laudă: Dumnezeu!

2010 a fost cam așa:

03.ianuarie.2010 Grup MET Bowling Cluj – Partasie faina cu cel mai tare grup | 24.ianuarie.2010 Micesti Grup MET – Slujire ca trebuie; frig, zapada, timp fain | 05.februarie.2010 Muntele Boc – Distractie si relaxare, nevoie absoluta | 13.februarie.2010 Seminar Asigurari Oradea – prostii si chestii inutile, le-am uitat datorită plusului la categoria „noi prieteni” | 27.februarie.2010 Primul Film - Grup MET – start pentru ceva ce s-a întâmplat aproape lunar | 31.martie.2010 Film special de Paști – tineri care au avut nevoie să audă și să vadă ce a făcut Dumnezeu pentru ei | 10.aprilie.2010 Peniel Târgu Mureș - momente motivaționale, de decizie; ca întotdeauna la Peniel | 24.aprilie.2010 Nuntă Andy&Deea – moment deosebit, s-a însurat cel mai bun prieten cu cea mai bună prietenă | 28.aprilie.2010 Another Way – concert cu Trupa PAS, inima și ritmul muzicii lor bat pentru cei nemântuiți | 29.aprilie.2010-03.mai.2010 Austria – binecuvântare nepoata mea scumpă, Miriam | 15.mai.2010 CFR Cluj Campioana României la Fotbal – Nelutu prezent J  | 29.mai.2010 Conferință En-Hacore Turda – a 10-a ediție și devine din ce în ce mai tare! | 19.iunie.2010 Ales lider de tineret – mare responsabilitate, fiecare lider a ridicat lucrarea aceasta cu un nivel mai sus... e din ce în ce mai greu să faci asta, dar am echipă și vom reuși | 26.iunie.2010 Nuntă Magdy&Ionuț – sora mea mai mică mi-a luat-o înainte J | 29.iunie.2010 Dizertație – am terminat și masteratul, incredibil!!! S-au dus 17 ani de școală! | 12-17.iulie.2010 Tabără Tineret Someșul Rece – un timp binecuvântat, Domnul a lucrat și ne-am și distrat | 07.august.2010 Nuntă Rareș&Ale – m-am rugat mult pentru scumpii aștia doi J | 13-20.august.2010 Bistrița, Curs Manager de Proiect –am diplomă recunoscută de oricine oriunde, am condus pentru prima dată o decapotabilă (check photo) și mi-am făcut prieteni noi... Fain! | 29.august.2010 Nuntă Daniel&Denisa – 2 prieteni speciali, îi iubesc tot mai mult! | 11.septembrie.2010 Worship Night with PAS – nu e acronimul lor, dar merge bine: Praise Almighty Saviour! | 09.octombrie.2010 Sărbătoarea Roadelor Tineret – Mulțumim Doamne pentru cât de mult ne binecuvintezi | 23.octombrie.2010 Torent 2010 Creat învingător – pot să spun doar un cuvânt? LIBER!!! | 14.noiembrie.2010 Ziua Internațională de Rugăciune pentru Biserica Persecutată – prin rugăciune poți avea un rol cheie în câștigarea oamenilor nemântuiți | 18.decembrie.2010 Concert colinde Centru Turda – hmm... le-am spus deja celor ce trebuiau să audă gândurile acestea | 21.decembrie.2010 Concert Colinde Trupa PAS – o experiență cu Dumnezeu la organizare care ne-a dat curaj și ne-a mărit credința + mulți tineri plăcut impresionați + mult feedback pozitiv | 24.decembrie.2010 Colindat cu tinerii (74 cred) – o experiență faină și oameni atinși | 31.decembrie.2010 Revelion Blaj – Turda – pupici, felicitări, îmbrățișări, mâncare, somn, punct.



2010?! E istorie!



2011? Mi-e greu să cred că e posibil, dar se anunță activități mai multe și  provocări mai mari! Doamne ajută!



Iți mulțumesc Doamne pentru acest an binecuvântat! Pentru momentele frumoase care mi le-ai dăruit, pentru încercări și situații dificile prin care am trecut, îți mulțumesc! - în toate ai fost cu mine! Pentru realizări și pentru noile provocări, îți mulțumesc! Pentru că ai fost cu mine și pentru că ai făcut asta necondiționat, îți mulțumesc! Te iubesc Doamne!
05.februarie.2011 ..::nelutu_muresan::..



PS: am uitat câteva nunți importante: Dan și Diana , Ligia și Corneliu. Ma scuzati va rog :)

Rugaciunea

Fiecare din noi tanjeste dupa o relatie cu cineva care se poate identifica cu circumstantele si actiunile noastre din viata de zi cu zi. Rugaciunea este exact acest lucru – o experienta personala si o legatura intima cu Tatal nostru ceresc plin de dragoste.

Rugaciunea este a vorbi cu Dumnezeu oriunde oricand.

Rugaciunea este cheia spre inima lui Dumnezeu. Ea este singura cale spre o relatie reala si personala cu Dumnezeu.

Rugaciunea este ca si cum ai vorbi cu cel mai bun prieten al tau! Este usor sa vorbesti cu cineva despre care stii ca te iubeste neconditionat!

Rugaciunea este linia noastra directa cu cerul.

Raspunsurile Lui nu sunt intotdeauna “Da”, insa intotdeauna sunt pentru binele nostru. Cand dorintele noastre se aliniaza dupa voia Lui, vom intelege lucrul acesta imediat. Cand ne rugam cu pasiune si staruinta, potrivit voii lui Dumnezeu, Dumnezeu raspunde in mod extraordinar!

Puterea rugaciunii nu este rezultatul unei persoane care se roaga. Mai degraba, puterea sta in Dumnezeul caruia acea persoana s-a rugat.

A ne ruga nu inseamna doar sa vorbim, ci si sa ascultam, sa facem loc in inimile noastre, sa tacem, pentru a putea auzi glasul lui Dumnezeu dintre toate celelalte glasuri cu care ne confruntam zilnic! :)

Destul cu vorbele! Sa trecem la aplicatie :)

..::nelutu_muresan::..


..::02.02.2011::..

Write Your Name on the Wall

Write Your Name on the Wall

Want people to remember your name for time and eternity? Here's how.

Last night, my little girl got in trouble. No, not for cutting her hair with scissors (this time)! She didn’t get in trouble for teasing the dog either. Nope, this time she got in hot water for writing her name on the bathroom wall in two separate places and, if that weren’t enough, the toilet seat!

My son, Jeremy (aka “the informant”), ran downstairs and told me what she had done, and I ran upstairs to see it for myself. He was right, and she was wrong.

When I grilled Kailey as to why she did this act of toddler tagging (micro vandalism!), she kept saying, “I don’t want people to forget me! I don’t want people to forget my name!”

Don’t worry Kailey, we won’t.

Already, at the ripe age of six, she wanted to leave her mark on the world…with a not-so-magic marker.

How did I respond? Suffice it to say that I don’t think she will do it again But, then again, I could be very, very wrong.

How could I have responded? Brad Keirnes, one of the board members of Dare 2 Share (the ministry I work for), responded on my Facebook page with an alternative approach. He wrote, “My Aunt’s granddaughter drew on her hallway wall with permanent markers when she was a toddler. Rather than scold her, my Aunt framed the ‘masterpiece’ with a wooden picture frame 2 feet off the floor. It is still there today, 20+ years later…”

Okay, I feel guilty now. Instead of getting punished, this other little girl got her scribbles framed.

I must be a bad dad. But I serve a good one and so do you.

God takes our scribbles and frames them. He lets us leave our mark on the world both now and forever. How? By “scribbling” the gospel onto the souls of those we are in proximity with every single day!

The Apostle Paul reminds us of this in 2 Corinthians 3:2-3, “You yourselves are our letter, written on our hearts, known and read by everyone. You show that you are a letter from Christ, the result of our ministry, written not with ink but with the Spirit of the living God, not on tablets of stone but on tablets of human hearts.”

When we share the gospel, we are etching and sketching the Name of Christ into the souls of our classmates, co-workers, family, and friends. For us, leaving our mark on this world means sharing His message to this world.

Want people to remember your name for time and eternity? It takes more than a Sharpie. It takes you sharing the best news of all time with them. It takes getting the Name of Jesus imprinted with permanent ink on their lost souls. For all of eternity, they will never forget your act of holy tagging…and neither will Jesus.

Frame that.

by Greg Stier