O relatie

Isus nu a venit ca sa inventeze o noua religie. Viata cu Dumnezeu nu consta in religie sau religiozitate. Viata cu El Nu este un set de reguli, obiceiuri, traditii... Viata cu Dumnezeu implica o relatie. Tu... cu El! Cum stai la capitolul acesta? Cand ai vorbit ultima data cu EL? Cat timp petreci cu EL?





Un moment din viata!



O zi, o luna, un an, toate sunt doar o clipa…

Trec mii si mii si mii de oameni zilnic pe langa tine, nu stii cine sunt, la ce viseaza unde se duc, nu sti ce e in inima lor… Sunt toti grabiti, pierduti intr-o lume ciudata, plina de durere, dezamagiri, frustrari, daca ai incerca sa citesti adanc in ochii lor ai gasi lucruri la care nu ai visat, poveri atat de greu de purtat.
Oameni care fac orice doar ptr a castiga dragoste, apreciere. Am inteles un lucru: de cele mai multe ori in viata tot ce facem, facem doar ptr a fi observati, tanjim dupa implinire, apreciere, cautam sa umplem ceva ce doar Dumnzeu poate, nu avem timp de nimic… Suntem atat de ocupati incat daca ne intreaba cineva de ce traim si daca am raspunde ce simtim cu adevarat, nu am avea raspuns.

Deci pentru ce traim? Visul meu, locul la care vreau sa ajung, ptr care ma lupt cu tot ce am… cand voi ajunge acolo voi fi implinit? Oamenii aduna comori si cu cat au mai mult vor si mai mult. Mai mult esti caracterizat in functie de cat ai, decat in functie de cine esti, dar daca maine ti s-ar lua tot, ce ai fi tu? Pana nu intelegi ce esti tu cu adevarat nu poti sa iti dai seama unde vrei sa ajungi; pana nu iti dai seama ce iti da valoare nu poti intelege pretul tau, si valoarea ta e atat de mare incat nimeni pe intreg pamant nu poate sa iti spuna care este pretul tau.

Un creator isi cunoaste creatia; stie ce a investit in ea, stie ce poate , ii stie defectele, ii stie punctele forte… daca il intrebi iti spune exact ptr ce este facut, unde este folositor… El stie instructiunile ideale.
Iti cunosti tu creatorul?


25.ianuarie.2010, Mihai Frim


2010 va fi diferit!

Un video foarte provocator pentru noul an. Nu trebuie sa stii multa engleza pentru a intelege :)

Va doresc un an nou... diferit!





Promisiune

Surprinzător… ochii îmi deschid sufletul spre emoţia acelui nou început … altul… pe care totuşi, eram gata să-l primesc.
Mănunchi de zile legat cu zâmbete, vor călători prin miresme de fericire, soare, cer plumburiu… chiar tăcere. Vor însoţi, de fapt, 4 anotimpuri : voi zâmbi, iar caldura zâmbetului va încălzi primăvara, voi zâmbi, bucurându-mă de vara sufletului… iar toamna… pentru că… va veni şi toamna... atunci… voi zâmbi din nou, împodobind frunze ale tristeţii, şi cer plumburiu care va dori să-mi aducă nori pe chip.
Iar când ploaia albă mă va acoperi… bineînţeles că voi zâmbi!
Voi zâmbi cerului, şi Celui ce mi-a oferit zâmbetul, să-l ofer in toate circumstanţele, bucurându-mă de vânt, de frunze răsfirate, de ploaie, de soare!
Şi... mai vreau să zâmbesc… vreau să zâmbesc acum!... să-I zâmbesc tăcerii… să-i zâmbesc acum iernii. 

scris de amica R.B. 08.Ian.2010

Dragostea practica

“Copilaşilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta şi cu adevărul.”(1 Ioan 3: 18)
În decursul anilor, cel mai neglijat aspect al Dragostei a fost şi este aplicarea Ei.
Când creştinul este întrebat ce este Dragostea, el poate să o descrie atât de minunat, mărturisind-o ca fiind cel mai important aspect al vieţii de credinţă. Însă în general, acelaşi creştin, de multe ori, eşuază în a o pune în practică. Oare de ce? Răspunsul stă în felul în care este înţeleasă Dragostea. Ea nu este ceva teoretic, despre care să vorbim doar, ci este o practică a vieţii de credinţă. Totalitatea acţiunilor pe care le face omul scot în evidenţă dacă acel om practică Dragostea aşa cum a fost Ea practicată de Domnul Isus când a fost printre noi. Această practică nu se aplică doar în anumite situaţii, când împrejurările par a fii favorabile, ci pentru a fi aplicată corect, ea trebuie practicată în permanenţă fără a se ţine cont de consecinţe.
Dacă vrem să avem o conştiinţă curată, practicarea în permanenţă a Dragostei este singura cale. Nu zâmbetul şi complimentele faţă de cineva dovedesc Dragostea, ci acţiunile care pleacă dintr-o inimă sinceră şi neprefăcută. Luat în context, versetul de referinţă are în vedere pe acei oameni care în ciuda faptului că pot să dea o mână de ajutor nu o fac, fapt care arată că acei oameni nu sunt credincioşi autentii. Practicarea dragostei nu este autentică atunci când ceea ce facem este făcut doar pentru că ‘aşa se poartă creştinii’. Acţiunile noastre trebuie să plece dintr-o dorinţă personală de a ajuta pe cei care sunt într-o situatie care necesită ajutor.
O Dragoste teoretică este egală cu zero. Omul nu poate fi plăcut lui Dumnezeu doar atunci când Dragostea devine un mod de viaţă. Fiinţa umană este copleşită de pace doar atunci când se decide să iubească cu o Dragoste din Dumnezeu indiferent de ce spun cei care nu înţeleg ce facem si de ce facem acel lucru.
Ori de câte ori avem posibilitatea să ne exprimăm Dragostea faţă de cei din jurul nostru este indicat să o facem, pentru că este un mare Har din partea lui Dumnezeu să putem să-i slujim. Aceasta este una dintre cele mai mari îndatoriri pe care o are omul lui Dumnezeu pe acest pământ. Atunci când acţiunile noastre dovedesc că ştim să iubim cu adevărat, Dumnezeu şi oamenii care ne înconjoară vor observa acest lucru şi nu vor ezita să ne pună în poziţii din care să putem să învăţăm şi pe alţii să iubească cu adevărat.
Dragostea din Dumnezeu este irezistibilă pentru fiinţa umană şi atunci când ea este practicată în permanenţă, lumea începe să o înţeleagă şi să o dorească mai mult decât orice. Datoria noastră este să o practicăm.
Dumnezeu sa ne ajute!