Gand de Craciun

Colindele traditionale de obicei Il prezinta pe Cristos ca un copilas la care noi, poporul, venim sa ne inchinam. Aceste imagini ne deformeaza gandirea despre un Dumnezeu glorios si atotputernic la unul care este doar un copil infasat in scutece. Am "o veste minunata" de Craciun: Isus Cristos de 2000 de ani sta la dreapta lui Dumnezeu, toata puterea i-a fost data, El domneste si tine in palma Lui tot Universul. Trebuie ca noi sa ne revizuim modul in care-L percepem. Prea multi isi aduc aminte de Dumnezeu doar de doua ori pe an: de Craciun si de Paste. Ori Il vedem pe Cristos ca un bebelas, ori ca un om crucificat si invins.
As vrea sa lansez o provocare pentru toti cititorii: haideti sa-L vedem pe Mantuitorul asa cum este El in acest moment: un Isus Cristos maret, atotputernic, stapan peste Romania, Europa si intregul pamant. Daca e sa sarbatorim pe cineva de Craciun, acela sa fie acest Cristos. Doar facand asta, mentalitatea noastra va fi schimbata. Vom fi plini de credinta, de incredere, de speranta, vom face fata mai bine incercarilor stiind ce fel de Dumnezeu avem.
O alta provocare, care este lansata de Dumnezeu catre tuturor credinciosilor Lui: sarbatorirea Lui trebuie sa devina parte din viata nostra zilnica in tot anul. Eu sunt foarte convins, ca mai degraba, Dumnezeu ar vrea sa umblam cu El zi de zi tot anul, decat sa facem o mare sarbatoare de Craciun.
Dumnezeu lucreaza intens sa zideasca o biserica puternica si isi pregateste oamenii. Va las cu acest gand: Umblati cu El in asa fel incat sa-I permiteti sa va formeze, sa va slefuiasca, ca sa fiti in planul Sau de zidire.


Multe binecuvantari!
Nimrod
trupa 4motion

-material preluat de pe www.fiidiferit.com

Mesaj de Craciun

Gandeste-te doar pentru un minut oricine ai fi, ca esti atat de iubit/a incat Fiul lui Dumnezeu, Isus Cristos a decis sa vina in lume pentru tine, sa se nasca intr-o iesle (grajd… loc simplu si murdar) si sa moara pironit pe-o cruce… aratandu-ti ca te iubeste si ca ai pret in ochii Lui! Gandeste-te cine ti-a mai aratat ca te iubeste in acest fel! Isus te iubeste si isi sarbatoreste ziua in fiecare an in 25 decembrie… tu ce-i daruiesti anul acesta? El isi doreste sa-i dai un minut ca sa te faca sa realizezi cat te iubeste si apoi o viata sa traiesti in dragostea Lui… El doreste sa-i daruiesti inima! Sa aveti parte de multe bucurii… si Dumnezeu sa va copleseasca cu iubirea Lui!

Ganduri...

<Nu inteleg, nu inteleg ce e in jurul meu>... De ce totul s-a schimbat? De ce totul nu mai e cum il stiam eu? Acum cateva momente era altfel, vedeam copii jucandu-se pe strada cu mult zambet si iubire, batarni care discutau vrute si nevrute la marginea drumului, miros de placinte coapte cu branza si stafide tocmai scoase din cuptor... vedeam prieteni care se imbratisau cu atata dragoste ca si cum nu s-ar fii vazut de ani intregi, respect si pace intre oameni, multa inocenta si simplitate.

Ma uitam in jur si erau livezi cu copaci unul mai verde ca altul unde ma invaluia un miros de fructe coapte si zemoase, vedeam mamele cum isi chemau copii la masa, vedeam bunicii care isi strangeau nepotii in brate cu atata dragoste ca si cum ar fii ultima imbratisare, nepoti care ascultau cuminti pe genunchii bunicilor povesti... totul era perfect.

Am prvit cu multa atentie tot acest tablou si un singur lucru lipsea... lipsea tristetea. Nu era nici macar o umbra de tristete, fericirea era prezenta in casa fiecarui om.

Am privit si mai atenta si mai presus de toate aceste lucruri plutea pe norii cerului un zambet de Tata multumit.

Acum... m-am trezit. Era un vis, un vis care nu as fi vrut sa se sfarseasca. Mi-as dori sa vad mai mult, mi-as dori sa traiesc macar o clipa acolo. Cand am deschis ochii, m-am uitat in jur si am vazut fumul cenusiu care ma inconjoara, barfa si minciuna, ura si gelozia, egoismul si invidia, nepasarea, tristetea si pacatul.

Eram pierduta intr-o lume unde pe scaunul de domnie al vietii mele statea pacatul, eram obisnuita cu lacrimile si suferinta, ma afundam din ce in ce mai mult in minciuna pana cand o cineva mi-a intins o mana si m-a scos de acolo. Acea mana era mana Lui, mana Mantuitorului meu care mi-a spus ca ceea ce eu am crezut ca a fost un vis era defapt realitate si ce am trait eu a fost cosmarul.

El e fericirea si in El imi gasesc pacea si linistea, El ma cheama sa mananc din trupul Lui. Pe genunchii lui stau si ascult cele mai minunate povesti scrise intr-o carte numita Biblia si tot El ma imbratiseaza cu o caldura si cu o dragoste cum nimeni nu ti-o mai poate oferi, El e parintele meu grijuliu. El e Isus, e Cel ce m-a salvat si m-a scos din pacat, e cel mai MINUNAT!

By Deni M.