Nebunie extrema

NEBUNIE EXTREMA


„... caci m-am deprins sa fiu multumit cu starea


in care ma gasesc.” - Filipeni 4v11



 

U.R.S.S.: ANNA CHERTOKOVA

 

Camasa de forta reprezenta o adevarata tortura pentru Anna Chertokova. Ura sa ii fie legate mainile-strans si acoperite. Pentru ingrijitori, ea nu reprezenta mai mult decat un animal, fara nici un drept la respect sau demnitate.

Anna a petrecut zece ani intr-un azil de nebuni in Rusia sovietica. Ea nu era nici pe departe nebuna, fusese trimisa acolo de catre un judecator pentru ca era crestina. Refuzul ei de a se lepada de Cristos era, pentru acuzatorul ei, o nebunie.

Inconjurata de oameni cu reale probleme mentale, Anna si-a pus la indoiala de multe ori propria sanatate psihica. In multe nopti lungi, ea plangea si striga in mintea ei la Dumnezeu, in timp ce in jurul ei ceilalti strigau, terorizati de halucinatiile lor. Si totusi, ea niciodata nu s-a maniat pe Dumnezeu.

Credinta la care nu a renuntat in timpul procesului ei, a refuzat sa o lepede si pe timpul sederii ei la azil. Pentru bolnavii de acolo, care totusi mai aveau o farama de luciditate si capacitate de intelegere, Anna a incercat sa fie un exemplu si o marturie a dragostei lui Isus.

 facebook45

Crestinii se pot regasi de multe ori in situatii „de nebunie”, care le incearca rabdarea si le testeaza caracterul. O situatie de viata dificila. O mreaja de probleme la serviciu. Un copil rebel. Oare putem ramane increzatori in Dumnezeu, in ciuda circumstantelor?

Putem, daca stim secretul multumirii. Biblia ne invata ca un sentiment interior de multumire trebuie sa domine atunci cand intampinam probleme in afara.

Atitudinea noastra si motivatiile noastre ar trebui sa se traga din Dumnezeu, nu sa se bazeze pe situatia de moment, pentru ca altfel riscam sa devenim la fel de confuzi ca aceasta.

Invata o lectie de la Anna. Cere-i lui Dumnezeu sa te invete secretul multumirii in orice circumstanta.

 

 

INFOmisionar IUNIE 2009 / NR. 70


Traducere din “Extreme Devotion” - The Voice of the Martyrs,


Mihaela Adam