Mesaj de Paste

paste-alfa-omega1 

Pastele este unul din acele putine momente de peste an cand ne oprim putin din agitatia vietii de zi cu zi si ne privim sufletele. Ne amintim si meditam la cuvinte precum: credinta, speranta, lumina, iertare, incredere, rabdare.

 Ne gandim la un sens al vietii si la un nou inceput. Ne propunem sa fim mai buni si mai ingaduitori cu semenii nostri. Sa le acordam mai multa atentie. Sa le umplem viata de bucurie si sa-i ajutam sa-si indeplineasca dorintele.

 Reunim intreaga familie, ne vizitam prietenii, le transmitem cuvinte si mesaje de bine. Sunt momente cand ne amintim cu mult drag de oamenii deosebiti din viata noastra. Si atunci ii multumim lui Dumnezeu ca ei exista.

 Dar ma intreb de ce nu am trai fiecare zi din viata ca o zi de Paste? Sa fim mai buni, sa ne bucuram din plin de frumusetea tuturor lucrurilor care ne inconjoara daruind iubire celor dragi... In fiecare zi, cu seninatate si in armonie, sa ne iubim unii pe altii, cinstind creatia suprema a lui Dumnezeu - prin aceasta dovedim ca Isus Hristos e cu adevarat viu in inimile noastre.

 Hristos a murit pentru ca noi sa traim si a inviat pentru ca noi sa avem viata vesnica! Fie ca Invierea Domnului nostru Isus Hristos sa aduca in inimile noastre pace, bucurie, fericire si sa ne sensibilizeze pentru a trai o viata demna de jertfa Lui.

 HRISTOS A INVIAT!

 Paste Fericit!

 

Nelutu Muresan - 18.aprilie.2009

Vine Duminica!

Este Vineri, dar vine Duminica!

Vineri e ziua in care, pentru 30 de arginti, Iuda si-a vandut Invătătorul; dar heisrisenvine Duminica! Vineri e ziua in care Petru s-a lepădat de Cristos, de trei ori a jurat că nu L-a cunoscut niciodată; dar vine Duminica! Vineri e ziua in care soldatii au impletit o cunună de spini pentru Isus, L-au batjocorit, L-au scuipat si L-au umilit; dar vine Duminica! Vineri e ziua in care gloata l-a preferat pe un ticălos ca Baraba in locul Fiului lui Dumnezeu; dar vine Duminica! Vineri e ziua in care Pilat, guvernatorul roman, a incercat să-si spele vina sub mascarada dreptătii; dar vine Duminica! Vineri e ziua in care Isus S-a rugat in agonie: "Tată, dacă este cu putintă, indepărtează de la Mine paharul acesta"; dar vine Duminica! Vineri e ziua in care acelasi glas a strigat: "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai părăsit?" - dar vine Duminica!


E Vineri. Cristos e mort. Ucenicii sunt imprăstiati. S-ar părea că Satan a biruit. Peste toate si pretutindeni domneste intunericul. Dar vine Duminica!
Si a venit Duminica! Ziua in care celebrăm viata, si nu moartea! Ziua in care celebrăm victoria binelui asupra răului. Duminica, glorioasa zi a Invierii! Cel condamnat este acum Domnul Domnilor! Dumnezeu, care păruse a-L abandona Vineri pe Isus, L-a inviat din morti prin puterea Sa. El I-a dat un Nume mai presus de orice nume, ca la Numele lui Isus, fiecare genunchi să se plece.
In zilele tale de vineri, aminteste-ti că Dumnezeu nu te-a uitat. El nu-ti intoarce spatele in noptile intunecate ale sufletului tău. Nu te teme. A fost valabil pentru Isus, si este valabil pentru tine: chiar de-ar fi să treci prin Vinerea sufletului tău, vine Duminica!





Autor Tony Campola

Un "zi de zi" diferit

DIMINEATA: te intampina cu praf de raze dulci ale soarelui...privind infinitul senin,iti pare ca Ii vezi mana intinsa oferindu-ti un dar....O NOUA ZI...o noua zi in care ai posibilitatea sa fii fericit,sau nu.Sa zambesti,sau nu...Sa fii plin de pace...sa arati prin ceea ce esti ca Isus traieste in tine.

 

Fii multumitor ca esti unul dintre cei care au fost binecuvantati sa mai vada inca o data cerul,sa asculte mersul norilor sau plansul ploii...fii fericit ca poti zambi,in timp ce mii de oameni plang,mor sau presara seminte amare pe calea lor,cautand un drum al pacii.

 

In timp ce clipe scurte isi iau aripi,calatorind spre infinit,tu ...coloreaza-le...intr-o zi,le vei revedea...si atunci,vei zambi cu multumire,sau nu...

Inlatura ceata ce te impiedica sa depasesti realitatea,arunca-ti visurile dincolo de orizont,trimite-le in Palma Celui ce se poate ingiriji de ele ,cum nimeni altul nu o poate face,dar nu da vesnicie unor lucruri pieritoare!

 

Cand soarele face loc lunii,multumeste-I Domnului pentru ca ti-a dat inca o frantura din dragostea Lui..

Chiar in noapte,asculta cantul linistit al stelelor si cauta-L pe Maretul Creator.Ii vei auzi glasul in tacere,ii vei vedea Chipul chiar in intuneric.

Multumeste-I pentru ca a pasit inaintea ta,croindu-ti un drum neted,pe pamele Sale!

 

 

                                                                 Rebeka B.,10Apr09