Mai trebuie si Cuvant!

            Mai trebuie şi Cuvânt!... o frază pe care o prietenă de-a mea a spus-o în urmă cu câteva luni de zile, şi care mi-a rămas în inimă şi în gând. Daca ea este încă aici înseamnă că e importantă, că nu trebuie să o neglijez. Şi m-am gândit că ar fi util să scriu puţin despre nevoia asta. Aşa cum bine ştii, se referă la nevoia credinciosului de a citi Biblia (subliniez: nevoia, nu datoria sau altceva…).


Credinciosul e acel om care într-o zi a decis să trăiască pentru Dumnezeu, şi să facă tot ce îi stă în putinţă pentru a trăi cum îi place lui Dumnezeu – departe de păcat. Poate te întrebi ce legătură are asta cu nevoia despre care scriu, cu nevoia de Cuvânt… În Psalmul 119 scrie aşa: „Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta!”. Dacă vrei să fii credincios adevărat, ai nevoie de Cuvânt, ai nevoie să citeşti Biblia.


Ştii cum e cu nevoia asta…? Gândeşte-te cum te simţi când ţi-e foame tare… E acelaşi lucru! Atunci când citeşti rar sau deloc din Biblie, sufletul tău se simte la fel de prost ca şi trupul tău atunci când „uiţi” să îi dai „papa” J.


Ştii de ce ai nevoia asta…? În noi se dă o luptă – lupta firii pământeşti cu omul duhovnicesc. Spunea un frate scump, şi avea foarte mare dreptate, că această luptă e ca şi o luptă fizică dintre doi oameni, luptă ce va fi câştigată de cel care primeşte hrană mai multă. În lupta aceasta spirituală firea pământească are hrană din belşug: o găseşte peste tot în jurul nostru, nu are mult de căutat… De aceea este un adversar puternic al omului duhovnicesc. Acesta din urmă aşteaptă să-l hrăneşti tu. Aşa că:


Patru cuvinte: Mergi şi Papă Biblia!!! J


 


Articol scris de Neluţu Mureşan

TU!... stii ce-i dragostea?

Dumnezeu e dragostea… si daca ai incerca sa transpui aceasta putere in lucrurile pamantesti, sa o compari cu cel mai frumos eveniment, lucru, sau traire... toate astea sunt doar o picatura din ploaia de dragoste cu care El ne invaluie… mai mult decat razele rasaritului ce napustindu-se spre crini, ii scalda in puritate, mai mult decat vantul cald ce doreste sa alerge printre crengi, mai mult decat pamantul rece ce tanjeste dupa caldura coplesitoare a frunzelor... mai mult… mult mai mult!


 


“Tinta poruncii este DRAGOSTEA, care vine dintr-o inima curata”…(1Tim)   


Cum dar, vei putea spune “te iubesc”, fara a stii ce este iubirea si mai ales… CINE este iubirea? Cum vei putea spune ca iubesti, dar inima ta e stropita de regrete, inabusita de durere, si e captive unei permanete singuratati? Doar atunci cand Cel ce e insusi dragostea, va transforma inima ta intr-un locas al pacii… atunci, sentimente curate vor inunda trairea ta! Atunci, IUBESTI!... cu o inima curata…


 


Iar in final… NADAJDUIESTE TOTUL! (1Cor13:7)


…totul!... chiar si atunci cand pentru tine intreg universul e noroit, cand ingenunchezi, cu o amara dorinta de a renunta, cand in jurul tau toate declara nesansa, esec… chiar si atunci, nadajduieste totul…


 


Articol scris de R.B.

Marea trimitere - cum stam in 2008

Cateva informatii despre cum stam cu misiunea la nivel mondial...

Informatii interesante, care sa ne motiveze sa facem si noi ceva!

Incepe cu rugaciunea!

 

mareatrimitere-cum-stam-in-2008

Click pe link-ul de mai sus pentru materialul in power-point.

Tu... si Dumnezeu!

"Fără Hristos am fost ca un peşte pe uscat, cu El sunt într-un ocean de dragoste."


(Sandhu Sundar Singh)




Te-ai simţit vreodată slab, incapabil de a te ridica la nivelul aşteptărilor părinţilor, fraţilor şi surorilor din biserica sau al profesorilor? Ai trăit stări în care parcă toţi şi toate stăteau împotriva ta şi simţeai gustul amar al eşecului, al respingerii, al nereuşitei?



Nu-i aşa că cel mai bun medicament pentru o astfel de stare este încurajarea? Este tot ce am avea nevoie! Ce bine ne simţim atunci când cineva are încredere în noi şi ne încurajează, chiar şi atunci când greşim în repetate rânduri şi nu reuşim să rezolvăm cu succes sarcinile primite! Ce bine e când un prieten e lângă noi mereu...

 


Cel care niciodată nu-şi pierde încrederea în tine, nu renunţă la tine, ci are nevoie de tine aşa cum eşti, este Dumnezeu. El nu te priveşte nici critic, nici batjocoritor, ci plin de dragoste. Te apreciază pentru că eşti creaţia mâinilor Sale. Lui nu-i este ruşine cu tine, pentru că eşti foarte valoros în ochii Săi... chiar dacă în ochii unor oameni nu ai nici o valoare.




Să stai la dispoziţia Sa pentru ca El să lucreze în viaţa ta, să-ţi schimbe direcţia vieţii, să-ţi schimbe priorităţile vieţii. Indiferent de problema pe care o ai, încredinţeaz-o Domnului, încrede-te în El. Dacă te simţi slab din punct de vedere intelectual, cere înţelepciune de la Dumnezeu şi o vei primi cu siguranţă (Iacov 1:5-6). Îndrăzneşte! Domnul doreşte să-ţi dea înţelepciune mai mult decât doreşti tu! Dar cere stăruitor şi fii încredinţat că El este credincios promisiunilor Sale.



Ai anumite slăbiciuni trupeşti, fizice, vino cu ele înaintea Domnului, nu te lăsa condus de ele. Dumnezeu i-a spus lui Pavel: „…Harul Meu îţi este de ajuns; căci puterea Mea în slăbiciune este făcută desăvârşită…” (2 Corinteni 12:9); ia-l pentru tine şi fii încredinţat că nici o slăbiciune nu-L poate împiedica pe Dumnezeu să lucreze minunat în viaţa ta şi prin ea.



Fii convins că avându-L pe El, ai totul, chiar şi atunci când crezi că eşti sărac şi cu posibilităţi materiale limitate. Ai la dispoziţie toate bogăţiile universului, dar le vei primi doar când El ştie că ai nevoie de ele şi-ţi sunt de folos.  Există oameni atât de săraci încât nu au numai bani...

 


Avem în Biblie numeroase exemple de oameni de care s-a folosit Dumnezeu şi aceasta nu pentru că ei au fost mai inteligenţi, mai bogaţi, mai puternici sau nu au avut slăbiciuni, ci pentru faptul că ei s-au dedicat Lui, pentru ca El să-şi arate înţelepciunea, bogăţia şi puterea prin ei.




Haideţi să privim spre Ghedeon. El însuşi afirmă: „familia mea este cea mai săracă din Manase şi eu sunt cel mai mic din casa tatălui meu”. Ghedeon era conştient de starea sa umilă, se vedea nevrednic şi slab pentru o misiune aşa de mare. Şi totuşi a acceptat chemarea Domnului, s-a lăsat folosit de El şi biruinţa a fost mare. Ghedeon a fost chemat de Dumnezeu să izbăvească poporul Israel de sub puterea madianiţilor.



Astăzi, Domnul Isus te cheamă pe tine. Vrei să fi format de El ca ucenic pe drumul biruinţei? Nu te uita la slăbiciunile şi greşelile tale. Fiecare greşeală este un pas spre biruinţă. Drumul spre biruinţă este deseori un drum pavat cu imperfecţiuni. Omul puternic nu este cel care nu cade niciodată, ci cel care, atunci când cade, se ridică şi merge mai departe.

 


Să nu crezi că, odată ce te-ai predat Domnului, nu vei mai greşi niciodată. Chiar şi greşelile şi slăbiciunile fac parte din planul Domnului pentru viaţa ta. Dar ele nu trebuie să te copleşească, ridică-te şi pleacă mai departe. Şi... să îţi fie frică doar de un singur lucru, de păcat! Căci prin păcat îl pierdem pe El. Iar dacă Domnul este cu noi, nu avem de ce să ne temem!




A.P.

Scopul lui Dumnezeu cu tine

De multe ori ne intrebam acest lucru... Daca vrem sa stim ce doreste Dumnezeu de la noi, trebuie sa cautam sa intelegem voia Lui. Adesea avem impresia ca Dumnezeu nu ne raspunde la rugaciune si suntem "pe cont propriu". Dar ce mult ne amagim... pentru ca El ne aude glasul zi si noapte si este mereu alaturi de noi.


 


"...Stii cand stai jos si cand ma scol, si de departe imi patrunzi gandul. Stii cand umblu si cand ma culc, si cunosti toate caile mele." Psalmul 139:2-3.


 


Pentru ca sa cunoastem voia lui Dumnezeu, Pavel spune ca trebuie sa ne purtam intr-un chip vrednic de Domnul, sa-i fim placuti in orice lucru, crescand in cunostina lui Dumnezeu si fiind intariti cu toata puterea pentru orice indelunga rabdare.


 


Viitorul ni se pare fara nici o nadejde? "Incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, increde-te in El si El va lucra". Psalmi 37:5.


 


Dumnezeu are un plan cu fiecare dintre noi, dar nu poate lucra cu noi atat timp cat inima ne este departe de El ori atat timp cat ii refuzam chemarea. El sta si bate la inima noastra, El vrea de la noi pocainta cu adevarat. Doar asa El poate sa isi atinga scopul cu noi. De aceea sa nu facem nici un pas in plus fara acordul Lui.


 


"Nu te inspaimanta si nu te ingrozi, caci Domnul Dumnezeul tau, este cu tine in tot ceea ce vei face." Iosua 1:9 ...Increde-te in Dumnezeu si lasa-L sa lucreze cu tine!


 


"...dar cei ce se incred in Domnul isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc" Isaia 40:29,31.


 


Nu fi nepasator la chemarea Lui!!! Azi, Isus te cheama!!!


 


Articol scris de C.H.

Despre dragoste

“El a raspuns:”Sa iubesti pe Domnul, Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine insuti.”  Luca 10:27


 


Pentru Dumnezeu dragostea adevarara inseamna hranire si ingrijire, adica, ocrotire (hranire) si asigurare (ingrijire) a fericirii, a sanatatii si a cresterii spirituale a celuilalt – in acelasi fel in care ne ocrotim si ne ocupam de propia noastra fericire, sanatate si crestere spirituala. Dragostea adevarata il va hrani si-l va ingriji, adica il va ocroti si va purta de grija celuilalt.


De aceea dragostea adevarata nu va profita si nici nu va abuza emotional sau fizic de celalalt, pentru ca lucrul acesta nu-l hraneste, nici nu duce la fericirea, sanatatea si cresterea spirituala.


 


Dragostea agape este un rapsuns neconditionat care priveste persoana in totalitatea ei: “te iubesc in pofida” (slabiciunilor care le vad la tine). Ea este preocupata de bunastarea celuilalt, este lipsita de orice dorinta de a stapani asupra celuilalt, de a primi multumiri din partea sa, sau de a gasi satisfactie in ceea ce face. Ea depaseste aceste lucruri, ajungand la disponibilitatea de a darui atunci cand cel iubit nu poate raspunde pe masura, fie din cauza unei boli, a unui esec, fie pur si simplu din cauza unui moment de slabiciune. Este o dragoste care poate reface legaturile afectate de necredinciosie, indiferenta sau de gelozie.


 


Cel mai bun exemplu al acestui tip de dragoste este insusi Dumnezeu. “Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” Ioan 3:16


                Este greu de multe ori sa-i iubesti pe cei din jur, dar haideti sa cerem plini de credinta in fiecare rugaciune sa ne dea Domnul putere sa iubim si sa fim plini de dragoste. “Indrazneala pe care o avem la El, este ca, daca cerem ceva dupa voia Lui ,ne asculta. Si daca stim ca ne asculta, orice i-am cere, stim ca suntem stapani pe lucrurile pe care I le-am cerut.” 1 Ioan 5:14-15


               


Este voia Lui Dumnezeu sa Il iubim pe El si sa ne iubim unii pe altii, altfel nu ne-ar fi dat aceasta porunca. Si daca este voia Lui, inseamna ca ii putem cere cu indrazneala sa ne umple de dragoste.                                                                                                


 


Articol scris de Ada-Lorena Andruş

"Inocentza"

Un chip mic, de inger, cu zambet nevinovat… niste brate, care cu greu pot sa cuprinda trupul aceluia pe care-l iubeste… De fapt, pe cine nu iubeste?


 


Arunca priviri indraznete, alearga… cuprins fiind de “tinta”, se impiedica, cade … priveste nedumerit, vede reactia celor din jur, si termina razand in “valuri”…



De multe ori, nestiinta, il ia de mana si il conduce spre taramul egoismului… el, crezand ca e plin de bomboane, accepta, bineinteles, fara sa-si dea seama… ”imprumuta” jucariile altora, este rautacios cu “tovarasii de joaca”, se zmanceste din mana parintelui, in fata caruia accepta in final sa-si recunoasca vina, dar fara cuvinte… doar prin suspine, si lacrimi… care de fiecare data, sunt sterse de batista uitarii…



In cele din urma, paseste gingas, plecand spre casa, pe aleea scaldata de soarele-n amurg din parc, cu promisiunea ca “tatal, iti va da un premiu pentru ca ai fost cuminte…”


 


Luca 18:17 “Adevărat vă spun că, oricine nu va primi Împărăţia lui Dumnezeu ca un copilaş, cu nici un chip nu va intra în ea.”


 



Articol scris de R.B.

Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia!

“Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia!”


Cuvintele acestea mi-au impactat viata intr-un mod deosebit. Astfel am realizat ca suntem chemati fiecare sa vestim Cuvantul Domnului la orice fiinta de pe pamantul acesta.


         


Facand parte dintr-o biserica misionara (biserica Alfa&Omega din Turda), mi s-a “transmis” aceasta dragoste pentru cei care nu-l cunosc inca pe Mantuitorul. Anul trecut, Dumnezeu s-a folosit de anumite persoane prin care mi-a vorbit de nevoile celor din Ucraina. Asa am decis sa plec in misiune pe termen scurt in zona Bucovinei. Tot ce pot spune e ca in acele doua saptamani Dumnezeu mi-a slefuit caracterul, si m-a ajutat sa vad oamenii prin ochii Lui.


In acest an am fost pentru a doua oara si respectiv a treia oara, in Cernauti, ultima lucare fiind coordonata de MTU. Impreuna cu alti cinci tineri am slujit in Petrasivka, un sat in vecinatatea Cernautiului. In acest sat nu este deocamdata nici o biserica Evanghelica, deoarece doar doua persoane sunt credinciosi evanghelici.


Unii oameni din sat au fost deschisi sa auda Cuvantul lui Dumnezeu, altii au reactionat intr-un mod negativ, umilindu-ne. Dar in toate i-am adus Slava Lui Dumnezeu!


 


Am dorit ca incepand cu aceasta vara sa am experiente deosebite cu Dumnezeu, si rugaciunile mi-au fost ascultate. Pot spune ca am vazut Mana Domnului la lucru.


Tactica noastra, a echipei a fost de a merge la anumiti oameni care au nevoie de ajutor fizic/material, in sensul ca unii din cauza varstei nu mai reuseau sa-si taie lemnele pentru iarna, altii erau nevoiti sa-si stranga recolta singuri, fiind pentru ei destul de dificil. Noi ne-am implicat in aceste slujbe, si in timp ce-i ajutam, le propovaduiam Adevarul. Oamenii erau deschisi, ne puneau multe intrebari, si personal am simtit ca prin marturia mea personala anumiti oameni au fost atinsi de Domnul.


 


Am lucrat si cu cei mici, organizand in fiecare dimineata intalniri in care ne jucam si invatam versete biblice. Am fost bucurosi sa vedem ca in fiecare zi veneau aproximativ 15 copii, care aveau dorinta de a-L cunoaste mai mult pe Dumnezeu. Foarte multi dintre copii erau plecati cu vacile pe camp, si astfel nu puteau veni la intalnirile noastre. De aceea am hotarat sa mergem sa organizam un program si cu ei, acolo  la camp.


 


De cand Dumnezeu mi-a schimbat viata, lucrul ce mi-a adus implinirea era acela de a vedea oamenii intorcandu-si privirea spre Isus! La sfarsitul celor doua saptamani de misiune, s-au organizat evanghelizari, la care au fost prezente foarte multe persoane.


Dumnezeu a lucrat fantastic in inimile lor, astfel multi au cerut  Biblii, altii au ridicat o mana spunand ca vor sa-L urmeze pe Domnul… unii doar au privit de departe dar se observa interesul in ochii lor.


 


Suntem recunoscatori Domnului ca a lucrat atat de minunat.


In aceste doua saptamani Dumnezeu m-a constientizat de faptul ca trebuie sa dau mai mult din toate minunatiile pe care El le-a pus in mine, ca sa spun celorlalti despre El.


In fiecare dintre noi Dumnezeu a investit, dandu-ne talanti… Tu si Eu suntem chemati sa folosim toate aceste resurse ca oamenii sa-L vada pe El in noi.


 


Cum vor crede ei in El, daca noi nu Il facem cunoscut?!


Daca eu spun Nu acestei chemari, sigur Dumnezeu se va folosi de altcineva ca sa vesteasca Adevarul… dar eu nu voi mai primi rasplata!


Poti tu sa-I spui Nu lui Dumnezeu?! Hai sa fim cu totii “reflectoare” aratand gloria TATALUI nostru!


 


            Cosmina Vatca, 10 septembrie 2008


         


 

Problema ta... si a lui Dumnezeu!

Nu-ti atinti atentia doar asupra ta si a problemelor tale. Opreste-te si priveste putin la Cel care e mai mare decat problemele tale. Opreste-te si asculta-L macar o clipa sa vezi ce are de zis in legatura cu problema ta. Opreste-te si lasa-L pe El sa te invete, opreste-te si vorbeste cu El; vorbeste-I despre problema ta, apoi urmareste ce poate sa faca cu ea.


 


Uneori suntem atat de preocupati cu problemele noatre incat uitam de El care stie tot ce suntem tot ce ni se intampla si de ce. Incearca sa nu mai privesti la maretia problemei tale, incearca sa privesti la cat de puternic si maret e Dumnezeu. Isus  a facut asta... Noi de ce sa nu o facem? Isus avea nevoie de rugaciune, Isus avea nevoie sa stie ca problema Lui e in mainile lui Dumnezeu si ca El se ocupa de ea... Oare nu avem si noi nevoie...?


 


“Cheama-ma in ziua necazului, si eu te voi izbavi, iar tu Ma vei proslavi”(Psalmul 50:15). “Caci Domnul isi intinde privirile peste tot pamantul,ca sa spijineasca pe aceia a caror inima este intreaga a Lui” (2 cronici 16:9).


 


Dumnezeu promite sa te sprijineasca. Atunci cand depinzi de Dumnezeu in problemele tale, atunci cand nu poti face nimic pe cont propriu, atunci inveti sa Il cunosti pe Dumnezeu, atunci inveti sa ai credinta, atunci vei vedea Slava Lui. Atunci cand inima ta este intreaga a Lui, atunci inveti sa te lasi purtat de mana Lui Dumnezeu chiar si pe un drum necunoscut. Cand drumul spre rezolvarea problemei tale e gri sau chiar intunecat, cand nu vezi capatul, Dumnezeu il vede; Cheama-L doar.


 


Vorbeste-i despre problema ta, si lasa-l pe El sa se ocupe de ea. Vei vedea ca e spre binele tau, vei vedea ca vei birui in Numele Lui Isus, vei vedea ca nu vei mai fi la fel... vei vedea ca El te modeleaza, vei vedea cat de minunt e El.


 


Traieste-ti viata depinzand de El, invata sa-L cunosti asa cum este El atat cat mintea ta poate percepe... nu e nevoie mai mult. E nevoie sa stii ca e puternic, mai puternic ca orice urias ca orice problema, ca te iubeste, ca te asculta, si ca vrea sa te aiba pentru totdeauna pentru El.


 


Atunci cand pe drumul tau exista probleme uriase, aminteste-ti ca El e mai puternic, aminteste-ti si imbarbateaza-te cu gandul ca: “Toate lucrurile lucreaza impreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu”(Romani 8:28).


 


Opreste-te si vorbeste cu El despre problema ta, apoi asculta ce are de zis in legatura cu ea. “Asa vorbeste Domnul, Rascumparatorul tau: Eu, Domnul Dumnezeul tau, Sfantul lui Israel, te invat ce este de folos si te calauzesc pe calea pe care trebuie sa mergi” (Isaia 48:17)


 


Articol scris de Ada-Lorena Andruş (10 septembrie 2008)

Esti chemat... sa mergi :)


                                                                                  photomix by nelutu_mrs



Fiecare dintre noi suntem datori sa fim "lucratori in secerisul lui Dumnezeu".

Cat de mult te implici tu in asta?

Dedicare extrema

„Binecuvantati pe cei ce va blesteama, rugati-va pentru cei ce se poarta rau cu voi.” Luca 6:28


 


Liu Xiaobo se plimba furios prin celula sa, gandindu-se doar la pacatele comunistilor care il arestasera. Fiind liderul celor ce protestasera in Piata Tiananmen din China, rugaciunea lui ferventa fusese pentru eliberarea pasnica a Bisericii chineze din restrictiile innabusitoare ale guvernului comunist.


Viziunea sa mareata fusese ca pasnicii crestini sa triumfe asupra comunistilor, prin proclamarea dragostei unui Dumnezeu indurator.


 


Dar totul se terminase prost. Rand pe rand, si-a vazut prietenii curajosi stand in picioare pana la un sfarsit tragic. Iar acum, el insusi fusese urmarit si arestat.


Cum a putut oare Dumnezeu sa lase ca un asa rau sa li se intample lor, celor care il iubeau? Liu vedea toate eforturile lui de pana atunci inutile.


Insa incurajarea lui Dumnezeu a venit printr-un coleg de celula, crestin si el. Stand de vorba cu el, Liu si-a dat seama de propria lui stare pacatoasa si a scris:


 


„Cum poate oare o persoana care nu constientizeaza pacatul sa auda vreodata vocea lui Dumnezeu? In loc sa lupt impotriva comunistilor pentru ca ei fac pacate, trebuie sa incerc din rasputeri sa ii castig pentru Cristos, chiar daca asta m-ar costa viata. Trebuie sa ma dedic si sa-i iubesc pe comunisti. Daca nu, toti ramanem la poalele prapastiei, in loc sa urcam spre varfurile de mai sus.”


 


De multe ori, oamenii tind sa creada ca odata ce incep o relatie cu Isus, viata lor va fi usoara. S-ar putea sa creada ca li se cuvine faptul ca unele lucruri merg bine. Pana la urma, ei „fac voia lui Dumnezeu”, nu-i asa? De ce sa nu le mearga bine?


Totusi, in curand apar problemele. Unii dintre ei sufera chiar si fizic din pricina credintei lor. Cand alegem sa ne numim crestini in adevaratul sens al cuvantului (urmasi ai lui Cristos), descoperim cat de multi dusmani are Isus.


 


El Insusi a spus ca din cauza numelui Sau vom fi urati de cei din jur. Cum reactionam in fata acestor oameni este testul care ne arata cat de mult ne asemanam cu El. Esti gata sa-ti iubesti dusmanii, rugandu-te pentru salvarea lor? L-ai „imparti” oare pe Isus cu ei? Daca noi nu ii atingem pe cei ce I se impotrivesc, atunci cine?


 


Articol preluat din revista InfoMisionar nr.58-59

"Viata-i greu": zambeste, maine poate fi mai rau! :)

Chiar si vedeta comunicarii moderne - Smiley de pe mess - poate avea o zi grea. Insa el continua sa zambeasca. Urmareste video de mai jos, e funny dar in acelasi timp ne da o lectie importanta in viata: zambeste orice s-ar intampla :) :) :)





Ascultare versus Neascultare

Ascultarea este o acceptare practică a autorităţii şi voiei lui Dumnezeu în viaţa ta. Aceasta include atât supunerea cât şi expresia supunerii în acţiune, cuvinte şi gânduri. A fi în ascultare înseamnă a fi de acord cu Dumnezeu.


 


Neascultarea este cauzată de rebeliune şi neîncredere în Dumnezeu. A fi neascultător înseamnă a ceda dorinţelor eu-lui în schimbul predării în totalitate lui Dumnezeu.


 


Ce spune Biblia? 


Iată, pun astăzi înaintea voastră binecuvântarea şi blestemul: binecuvântarea, dacă veţi asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, pe care vi le dau în ziua aceasta; blestemul, dacă nu veţi asculta de poruncile Domnului, Dumnezeului vostru, şi dacă vă veţi abate de la calea pe care v-o dau în ziua aceasta, şi vă veţi duce după alţi dumnezei pe care nu-i cunoaşteţi.” Deuteronom 11:26-28


 


„Dacă Mă iubiţi, veţi păzi poruncile Mele. Cine are poruncile Mele şi le păzeşte, acela Mă iubeşte; şi cine Mă iubeşte, va fi iubit de Tatăl Meu. Eu îl voi iubi, şi Mă voi arăta lui.” Ioan 14:15, 21


 


Cum corectezi păcatul neascultării?


Începe prin a te întreba dacă tu te supui lui Dumnezeu în diferite domenii din viaţa ta, cum ar fi relaţiile personale, comportament, domnia lui Dumnezeu în căsătoria ta sau slujba ta sau alte domenii, devotament personal, etc.


 


Fă un inventar sincer al vieţii tale. Mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru domeniile de neascultare pe care le-ai descoperit. Odată identificate, ele pot fi înlăturate. Acest lucru va rezulta într-o nouă bucurie şi o mai mare credinţă.


 


Mărturiseşte neascultarea ca păcat. Cere-I lui Dumnezeu iertare şi afirmă promisiunea Lui de iertare completă. „Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire” 1 Ioan 1:9.


 


Neascultarea faţă de Dumnezeu poate bloca bucuria, binecuvântările şi pacea interioară pe care Dumnezeu le doreşte pentru tine. Foloseşte-ţi voinţa pentru a renunţa specific la fiecare act al neascultării. Denunţă fiecare dorinţă de a fi neascultător. Aşa cum a făcut şi Pavel, obligă-ţi firea să se supună. Biblia spune că, creştin fiind, ai arme puternice de război care vor dărâma zidurile neascultării. Bizuieşte-te pe credinţa în Isus şi pe puterea Duhului Sfânt. Planifică acţiuni specifice.


 


            Astăzi ai înainte binecuvântarea (ascultarea) şi blestemul (neascultarea): Tu alegi!!!


 


Idee preluată de pe Portalul AlfaOmegaTV

Amărăciune şi resentimente

Atunci când eşti jignit sau dezamăgit de alţii şi când permiţi ca rănile să încolţească în inima ta, amărăciunea şi resentimentele vor prinde rădăcini. Amărăciunea şi resentimentele sunt păcătoase şi distrugătoare, ele fiind caracterizate de un duh de neiertare, şi în general, de atitudini negative şi critice. Ele vor amprenta gândurile şi acţiunile noastre conştiente şi inconştiente. Dacă li se permite înrădăcinarea, acestea vor distruge şi ucide (Galateni 5:19-21). Însă ele pot fi înlăturate prin dragoste.


 


Ce spune Biblia?


“Urmăriţi pacea cu toţi şi sfinţirea, fără care nimeni nu va vedea pe Domnul. Vegheaţi ca nimeni să nu fie lipsit de harul lui Dumnezeu, ca nu cumva vreo rădăcină de amărăciune să dea lăstari, să vă aducă tulburare şi mulţi să fie întinaţi de ea.” (Evrei 12:14,15)  


“Orice amărăciune, orice iuţime, orice mânie, orice strigare şi orice defăimare să fie înlăturate de la voi, împreună cu orice fel de răutate. Şi fiţi buni unii cu alţii, miloşi şi iertaţi-vă unul pe altul, cum v-a iertat şi Dumnezeu pe voi în Hristos.” (Efeseni 4:31-32) 


 


Cum poţi fi eliberat de amărăciune şi resentimente 


La fel ca depresia şi orice alt stres emoţional, amărăciunea şi resentimentele pot agrava sau chiar determina anumite probleme de sănătate, cum ar fi artrita. Poţi fi afectat la nivelul minţii, duhului sau în alt mod. Relaţiile tale vor avea întotdeauna de suferit. 


 


Dumnezeu te poate elibera de acest păcat, care reprezintă o emoţie opresivă şi distructivă, având ca rădăcină ura, şi care la rândul ei este asemănată cu uciderea. Trebuie să te pocăieşti. Nimeni nu poate avea parte de pace şi fericire atâta timp cât emoţiile, precum amărăciunea şi resentimentele îl chinuiesc. Dacă nu ai făcut acest lucru până acum, roagă-L pe Dumnezeu să te ierte şi să vină în viaţa ta chiar acum. El te va elibera de puterea vrăjmaşului (Psalm 91:3). 


 


Dacă eşti deja creştin, ai de asemenea nevoie să Îl rogi pe Dumnezeu să te ierte dacă eşti cuprins de amărăciune şi resentimente. Apoi, cere-I să te ajute să ierţi fiecare persoană care te-a rănit şi faţă de care porţi această amărăciune sau resentimente, la fel cum te-a iertat Dumnezeu pe tine. 


 


Dumnezeu iartă şi uită păcatele. Cu toate acestea, probabil ai constatat că, deşi te-ai străduit din răsputeri să ierţi şi să uiţi, nu ai reuşit. Dumnezeu te poate ajuta să-ţi cureţi memoria. În loc să îţi aminteşti cu răutate şi ciudă, aminteşte-ţi cu iertare. Apoi, mergi încă un pas înainte şi roagă-L pe Dumnezeu să îl ierte pe cel ce te-a jignit. Iertând tu însuţi şi cerându-I lui Dumnezeu să ierte persoana respectivă, Dumnezeu va putea să te binecuvânteze pe tine şi acea persoană.  


 


Roagă-te astfel: 


„Tată, recunosc că am păstrat amărăciune şi resentimente faţă de _________. Mărturisesc acest lucru ca fiind păcat, şi te rog să mă ierţi. Şi eu îl/o iert pe _________ . Aminteşte-mi,  Doamne, să nu mai păstrez aceste resentimente în inima mea, ci să iubesc această persoană. Tată, de asemenea te rog să îl ierţi pe __________ . Îţi mulţumesc că asculţi şi răspunzi rugăciunii mele. În Numele lui Isus. Amin.


 


Articol preluat de pe Portalul AlfaOmegaTV

Dumnezeu stie mai bine!

De multe ori ni se pare că lucrurile din viaţa noastră merg „aiurea”. Avem impresia că tot ceea ce vrem să se întâmple nu are loc... şi tot ceea ce evităm, se întâmplă. Ceea ce ne aşteptăm să aibă loc aici, acum şi în acest fel, se întâmplă atunci când – considerăm noi – nu este nici timpul şi nici locul pentru asta.


 


Ne rugăm şi Îi cerem lui Dumnezeu tot felul de lucruri... chestii utile pentru „o viaţă mai bună şi mai fericită”, lucruri de care avem nevoie „aici şi acum”. Ce se întâmplă însă atunci când Dumnezeu răspunde „Nu” sau  „Nu încă”? Cum reacţionăm? Ce atitudine avem? Suntem dezamăgiţi, trişti, sau fără chef de viaţă!?


 


În astfel de situaţii, am face bine să ne amintim ce zice Biblia: în Romani 8:28De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume, spre binele celor ce Sunt chemaţi după planul Sãu”...


...şi în 2 Corinteni 4:15 „Căci toate aceste lucruri se petrec în folosul vostru, pentru ca harul mare, căpătat prin mulţi, să facă să sporească mulţumirile spre slava lui Dumnezeu.”


 


Dumnezeu ştie mai bine ce nevoi avem! C.S. Lewis a spus odată: „Dacă mi-ar fi răspuns Dumnezeu la toate rugăciunile mele, nu ştiu unde aş fi fost acum”. Afirmaţia aceasta este valabilă şi pentru noi. Dacă primeam de la Dumnezeu tot ce am cerut, şi atunci când am cerut... nu ştiu cum arată viaţa noastră, dar cu siguranţă nu ne era mai bine decât ne este acum :)


 


De multe ori îi cerem lui Dumnezeu unele lucruri, având o motivaţie greşită sau o impresie greşită. Pentru că suntem limitaţi în cunoaştere, avem deseori tendinţa să credem că fără un anume lucru nu putem trece peste problema sau încercarea care ne stă în faţă. Dumnezeu însă cunoaşte toate lucrurile, El are o perspectivă mai largă şi ştie mai bine ce să ne dea şi când să facă asta.


 


Atitudinea noastră în situaţiile în care nu primim ceea ce am cerut de la Dumnezeu ar trebuie să fie una de mulţumire – toate lucrurile sunt spre binele nostru, al celor ce-L iubim pe Dumnezeu... şi pentru a spori mulţumirile spre slava lui Dumnezeu.


 


Cred că ne este mai uşor să fim mulţumitori dacă suntem conştienţi tot timpul de faptul că „Binecuvântările întârziate nu sunt rugăciuni neascultate!” Trebuie doar să ne încredem deplin în Dumnezeu: EL ŞTIE MAI BINE!


 


 


Neluţu Mureşan, 06 septembrie 2008

Esti sigur ca esti mantuit?

Te-ai gandit vreodata daca esti cu adevarat mantuit si daca vei ajungie in CER?


 


Crezi ca e destul sa crezi si sa mai mergi pe la biserica?


 


Citeste putin pilda din Matei 19, si apoi arunca o privire la materialele video de mai jos:


 


“Atunci s-a apropiat de Isus un om, şi I-a zis: ,,Învăţătorule, ce bine să fac, ca să am viaţa vecinică?”  El i -a răspuns: ,,Dece mă întrebi: “Ce bine?” Binele este Unul singur. Dar dacă vrei să intri în viaţă, păzeşte poruncile.” ,,Care?” I-a zis el. Şi Isus i-a răspuns: ,,Să nu ucizi; să nu preacurveşti; să nu furi; să nu faci o mărturisire mincinoasă; să cinsteşti pe tatăl tău şi pe mama ta; şi: ,,Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi.” Tânărul  -a zis: ,,Toate aceste porunci le-am păzit cu grijă din tinereţa mea; ce-mi mai lipseşte?” ,,Dacă vrei să fii desăvîrşit”, i-a zis Isus, ,,du-te de vinde ce ai, dă la săraci, şi vei avea o comoară în cer! Apoi vino, şi urmează-Mă.” Cînd a auzit tânărul vorba aceasta, a plecat foarte întristat; pentrucă avea multe avuţii…


 







 







 


 


Tu ai renuntat la tot pentru Domnul!? GANDESTE-TE!



Articol scris de A.P.